Skelleftekrog anordnar surströmmingsskiva

Surströmming ses av många som en norrländsk delikatess, men det hör inte till vanligheterna att det serveras på restaurang. Det tänker Brygg Club & Café ändra på, i alla fall tillfälligt.

Brygg Club & Café ska testa att servera surströmming. (Bilden är ett montage)

Brygg Club & Café ska testa att servera surströmming. (Bilden är ett montage)

Foto: Elisabeth Eriksson

Skellefteå2018-07-31 18:30
undefined
Brygg Club & Café ska testa att servera surströmming. (Bilden är ett montage)

Det var vd:n Nadia Wallmark som tillsammans med en medarbetare fick idén att för en kväll ta fram tunnbrödet och öppna surströmmingsburkarna.

– Vi har diskuterat vad vi ska göra i augusti. De flesta börjar jobba och tänker att det är höst, men jag vill att det ska hända roliga saker i augusti också. Många har kräftskiva men min mormor kör surströmming, så varför kan inte vi testa det också? Vi har inget att förlora, säger Nadia Wallmark.

undefined
Nadia Wallmark är inte rädd för att testa nya saker.

Traditionellt

Den 16 augusti är det dags och upplägget är som traditionen bjuder, med långbord och klassiska tillbehör.

– Det här blir ju första gången, men blir det en hit så får vi väl fortsätta med konceptet.

Förhoppningen att också att det kan leda till ett mer avslappnat intryck av stället.

– Vi har fått lite av en stämpel att det är lite finare, dyrare och att man ska vara klädd på ett visst sätt och den stämpeln vill jag ha bort. Du ska komma som du är och det här känns som rätt väg att gå. Jag vet att lukten inte är fantastisk, men folk äter det ju hemma så varför ska de inte kunna göra det hos oss, säger Nadia Wallmark.

Apropå lukten, hur ska ni göra så att den inte är kvar dagen efter?

– Vi kommer att köra allting utomhus; buffén, öppningen av burkarna och all hantering. Det är ingenting vi kommer ha i våra lokaler, för både gästerna och personalens skull.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!