På BioVentureHubs hemsida sägs att den ger nya bioteknik- /medicinteknikföretag och akademiska grupper en unik möjlighet att verka i samma utrymmen som stora läkemedelsbolag. Där kan de interagera både med varandra och de stora bolagen för att främja life science. Mindforce Game Lab kommer att ha ett utvecklingsteam som jobbar där.
– Det är få förunnat att tas med i hubben. För oss är det ett naturligt steg att få jobba närmare läkemedelsindustrin, säger Anders Tånger.
Den som var dörröppnare mot AstraZeneca var Jan-Olof Jacke, vd för Svenskt Näringsliv, som rekommenderade Mindforce Game Lab.
Det företaget utvecklar ligger i ett gränssnitt mellan life science och spel. Spelet är i dag i första hand inriktat på personer med depressioner eller bipolaritet. Där finns många som får sin diagnos i relativt unga år, 18 till 30, och som redan finns bland spelpubliken. Upp till 70 procent fullföljer inte sin behandling. Det är där spelet kommer in. Tas inte medicinerna får man inte spela spelet. De som spelar det kallas Playtients.
–Vi håller nu på med det slutliga utvecklingsarbetet av spelet som vi fått en fantastisk respons för. Vi hoppas på att kunna lansera det under 2021, säger Anders Tånger.
Bolaget grundades av Emma Lundberg, professor vid KTH, David Eriksson, North Kingdom, entreprenören Anders Tånger och Johan Schiller, finansman.