Byske Havsbad – en av landets bästa campingar

Sommaren är bara runt hörnet och inför årets campingsäsong har SCR Svensk Camping rankat campingar runt om i landet.14 campingar har tilldelats fem stjärnor – en av dem är Byske Havsbad. "Jag är så stolt över verksamheten och alla medarbetare som jobbar hårt för att vi ska hålla den kvalitén som krävs", säger Celia Yoshida Ahlin.

Byske Havsbad är ett uppskattat besöksmål bland campingresenärer.

Byske Havsbad är ett uppskattat besöksmål bland campingresenärer.

Foto: Producenterna i Norrland

Skellefteå2024-05-29 15:00

Återigen är Byske Havsbad med på topplistan över de bästa campingarna i Sverige. Även Skellefteå Camping håller hög standard och fick fyra stjärnor. Sedan 1996 har SCR Svensk Camping klassificerat svenska campingplatser – bland sina egna medlemmar. Och nivån är hög. 

– Camping är Sveriges största turistboende under sommarmånaderna och klassificeringen är viktig i semesterplaneringen för både svenska och internationella gäster, säger Martin Juhos, vd på SCR Svensk Camping, i ett pressutskick. 

undefined
Martin Juhos, vd på SCR Svensk Camping.

Antalet stjärnor som en campingplats tilldelas beror på en samlad bedömning av anläggningens utbud utifrån både ”hårda” och ”mjuka” kriterier. Fem stjärnor är högsta betyget en camping kan få, och för att bli femstjärnig krävs ett brett utbud och ett sammanlagt betyg på över 90 procent i de olika kategorierna som bedöms. Anläggningarna med bäst betyg kombinerar en mängd aktiviteter och evenemang med en hög service- och komfortnivå. 

– Det krävs ett mycket målinriktat arbete för att lyckas få fem stjärnor. Serviceutbudet och anläggningens standard måste hålla mycket hög klass, säger Martin Juhos. 

undefined
Utbudet är stort, det finns såväl butiker som en restaurang och annordnas ofta aktiviteter.

Celia Yoshida Ahlin som är campingchef på Byske Havsbad, berättar att de jobbar aktivt med att förbättras och är framförallt lyhörda på gästernas önskemål. 

–Det är hårt arbete som krävs för att varje år hålla måttet. Våra gäster kräver en viss kvalité. Så man måste vara i framkant och våga göra investeringar, säger hon. 

undefined
Celia Yoshida Ahlin, campingchef på Byske Havsbad är stolt över att de återigen är en av de bästa campingarna i landet.

Både restaurangen och receptionsbyggnaden har renoverats inför säsongen. Dessutom väntas en ny rutschkana byggas. 

–Det händer saker hela tiden på området, säger Celia Yoshida Ahlin och fyller i att campingens utbud inte bara är för långväga besökare. Hon önskar också att det kan bli ett utflyktsmål för Skellefteås invånare.  

–Våran strand är väldigt populär med en lång flytbrygga. Man kan också hyra SUP-brädor, spela äventyrsgolf och restaurangen anordnar regelbundet olika evenemang.

undefined
Utöver vanliga uppställningsplatser finns även stugor att hyra.
Topplistan

Sveriges femstjärniga campingplatser 2024, från norr till söder:

Pite Havsbad – Piteå

Byske Havsbad – Skellefteå

Leksand Resort – Leksand

Gustavsvik – Örebro

Årjäng Camping & Stugor – Årjäng

Daftö Resort – Strömstad

Kronocamping – Lidköping

Ursand Resort & Camping – Vänersborg

Hafsten Resort – Uddevalla

Västervik Resort – Västervik

Kneippbyn Resort – Visby

Böda Sand Beach Resort – Löttorp Öland

Destination Apelviken – Varberg

Mötesplats Borstahusen – Landskrona

Fotnot: SCR Svensk Camping har gjort klassificeringen, men bara betygsatt sina egna medlemmar. Det finns andra campingar.

Karta: Byske havsbad
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!