Skelleftebon som omkom var på tjänsteresa

Den man i 45-årsåldern som omkom i en viltolycka på E4 utanför Piteå på onsdagen var på tjänsteresa när olyckan inträffade. I bilen färdades också fyra av mannens kollegor, som fördes till sjukvård med lindriga skador. ”Vi erbjuder stöd till personal och anhöriga som har påverkats av det här”, säger företagets distriktschef till Norran.

På onsdagen omkom en man i 45-årsåldern i en viltolycka på E4 utanför Piteå. Mannen, som var hemmahörande i Skellefteå, var på tjänsteresa när olyckan inträffade. I bilen färdades också fyra av mannens kollegor.

På onsdagen omkom en man i 45-årsåldern i en viltolycka på E4 utanför Piteå. Mannen, som var hemmahörande i Skellefteå, var på tjänsteresa när olyckan inträffade. I bilen färdades också fyra av mannens kollegor.

Foto: Carolina Bengtsson

Skellefteå2023-10-12 18:10

Det var vid 17-tiden på onsdagseftermiddagen som larmet om en kollision mellan en personbil och en älg inkom. Räddningstjänst, ambulans och polis kallades ut och vägen stängdes av. Olyckan inträffade i en korsning där det saknas viltstängsel.

En man i 45-årsåldern från Skellefteå omkom i olyckan. I samma bil färdades ytterligare fyra personer, också hemmahörande i Skellefteå. De fördes till sjukvård med lindriga skador.

Samtliga fem personer som färdades i bilen arbetade på samma företag i Skellefteå. De var på en tjänsteresa när olyckan inträffade.

– Vi hanterar det som ett personalärende och utan att gå in på specifika detaljer så tar vi hand om den personal som är drabbad efter den här tragiska olyckan, säger distriktschefen för företaget till Norran.

Oavsett om det handlar om en eller flera anställda som drabbas vid tragiska händelser så gäller samma krishantering, fortsätter han.

– Det är inget man önskar, men det är samma processer som sätts i gång.

Han berättar för Norran att de fick signaler om det inträffade kort efter olyckan, och att det finns upparbetade rutiner hos företaget vid olyckor och andra händelser.

– Det är att vara på plats för personalen fortast möjligt för att fånga upp drabbade. Vi jobbar med det lokala managementet och att personalen får stöd med närmsta chef och hela vägen upp i hierarkin. Vi har också en HR-avdelning och en krisavdelning, säger han.

Distriktschefen är stationerad söderut men är på plats i Skellefteå nu till följd av olyckan.

– Vi erbjuder alltid samtalsstöd med externa och interna parter i det här, och det kommer direkt på plats. Jag vill inte gå in på detaljer men vi erbjuder stöd till personal och anhöriga som har påverkats av det här.

Han säger att företaget agerar så fort de kan med vad de kan göra, parallellt med civilsamhällets sjukvård, polis och räddningstjänst.

– Vi tar hand om den personal som är drabbad. Vi hjälper dem att hantera sin sorg i samtal och i sina reflektioner, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!