Skelleftebon Elliott är försvunnen – detta vet vi

Den 20-årige Skelleftebon Elliott har varit försvunnen sedan den 28 november. Polisen, Missing People och anhöriga efterlyser tips om var han kan befinna sig. Iakttagelser och tips lämnas till polisen på telefonnummer 114 14.

Skelleftebon Elliott, 20 år, försvann på tisdagen den 28 november.

Skelleftebon Elliott, 20 år, försvann på tisdagen den 28 november.

Foto: Privat

Skellefteå2023-12-06 09:28

 Elliott sågs senast i Skellefteå under tisdagen, men hans sista kända position kommer från Jävreområdet, tisdag kväll. Där lokaliserades hans mobiltelefon och sedan dess har telefonen varit avstängd.

– När man försvinner med bil är telefonen det enda vi har att gå på och på sju dagar kan man förflytta sig långt, säger Martin Persson på Missing people.

Tips om Elliott är därför inte begränsade till Västerbotten, utan iakttagelser kan göras även i andra län.

undefined
Elliott, 20 år, försvann från Skellefteå tisdagen 28 november och saknas sedan dess. Anhöriga vill ha hjälp att hitta honom. Han färdas troligen i bilen på bilden, en mörkgrå Volvo, och spåren upphör i Jävre.

Han är 186 cm lång och har kort, ljust hår. Han färdas sannolikt i bil, en grå Volvo S80 årsmodell 2004 som har ett registreringsnummer som börjar på WFH.

Elliotts familj vill att Norran går ut med hans namn och bild, i hopp om att det ska underlätta i sökandet.

– Allt var som vanligt tidigare i veckan och vi har ingen förklaring till varför han kört mot Norrbotten. Det är väldigt mystiskt och vi behöver hjälp att hitta honom, sa Elliotts mamma till Norran under söndagen.

undefined
"Vi famlar i blindo och det är inget roligt. Han kan ju vara var som helst", säger polisinspektör Stefan Lundström om Elliott, 20 år (bilden).

Missing People gjort sökinsatser.

Enligt Martin Persson på Missing people har de sökt av hotellparkeringar i Luleå och Piteå. De har också haft kontakt med plogbilar och de största taxibolagen. De har även sökt i Piteå med omnejd, Pite havsbad och campingplatser utan resultat, fortsätter han.

– De som sökte av området kring Jävre var jättenoga. De körde över tio mil runt Jävre och höll på i fem timmar.

På måndagen, den 4 december, hamnade ärendet med Elliotts försvinnande på polisens avdelning för grova brott, och Skelleftepolisen involverades.

Under fredagen och helgen kom det in tips om att Elliott eller hans bil synts till på orter i Norrbotten. Men när tipsen kontrollerades visade de sig inte stämma.

– Vi famlar i blindo och det är inget roligt. Han kan ju vara var som helst, säger polisinspektör Stefan Lundström vid Skelleftepolisen.

Enligt Johann Kristiansson vid Skelleftepolisen kommer de att söka med helikopter i slutet av veckan beroende på hur mycket de har att göra.

Är det en resursfråga?

– Egentligen inte. Det är bara att man ska ställa frågan.

Och när ställdes frågan?

– Den är ställd i dag (tisdag reds.anm). Det kommer att bli sökning på torsdag eller fredag.

Uppdatering 11 december

Sökandet efter Elliott har pågått, och under helgen har sökarbetet fortsatt.

– Det är jättemånga frivilliga som har hjälpt till. Både kompisar och andra, säger Elliotts mamma Anna Larsson.

Det har letats i Norrbotten, Västerbotten och Finland.

Martin Persson på Missing People säger att en stor mängd väg har kollats i helgen.

– Vi på Missing People körde nästan 60 mil på lördagen.

Under söndagen var anhöriga i kontakt med skoterklubbar runt om i norra Sverige.

–De får gärna hålla ögonen öppna och se om de ser bilen, säger Anna Larsson.

Martin Persson säger också att det även fortsättningsvis är viktigt att kolla igenom snöhögar.

– Om man ser en snöhög får man gärna kolla om det kan vara en bil i den.

Uppdatering 13 december

Polisen har gjort en helikopterflygning över Jävreområdet där Elliotts mobiltelefon senast pingades, men utan resultat.

Sedan förra veckan har polisen skapat ett nytt ärende om misstänkt människorov. Det går inte att utesluta att Elliott har blivit utsatt för brott, även om inget direkt tyder på det. Polisen hoppas att de verktyg som blir tillgängliga i och med brottsrubriceringen ska ge effekt för sökandet.

Bland annat har information hämtats från telefonmaster. Den informationen, om bland annat in- och utgående samtal, ska analyseras i dagarna.

Uppdatering 21 december

Polisen analyserar data från Elliotts telefon och dator. 

Familjen och Svenska kyrkan arrangerar en samling i Landskyrkan ikväll, torsdag den 21 december klockan 18, dit alla är välkomna.

Bland annat finns möjlighet att tända ett ljus.

"När man försvinner med bil är telefonen det enda vi har att gå på och på sju dagar kan man förflytta sig långt", säger Martin Persson på Missing people.
"När man försvinner med bil är telefonen det enda vi har att gå på och på sju dagar kan man förflytta sig långt", säger Martin Persson på Missing people.
Har du tips?

Om du har tips eller uppgifter rörande Elliott eller den mörkgrå volvon ska du kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!