Det är tidigt på tisdagsmorgonen, vädret är klart och runt 25 grader. Cirka 50 grader varmare än när Viktor Stubbfält var hemma i Skellefteå över julen.
– Man klagar ju inte på det precis.
Tillsammans med sex andra personer, som representerar Sveriges barn och unga via föreningen Astronomisk Ungdom, har de åkt till Kennedy Space Center i Florida. Allt på egen bekostnad för att bevittna den rymdraket som ska ta svenske Marcus Wandt upp till internationella rymdstationen.
– Spänningen går nästan att skära med en kniv.
De kommer se uppskjutningen från första parkett.
– NASA har byggt en läktare cirka fem kilometer ifrån uppskjutningsplatsen. Det är så nära allmänheten får vara.
Allt kommer gå snabbt, säger han.
– Mitt lilla dilemma som hobbyfotograf är om jag ska leva in mig i stunden eller försöka föreviga det. Man får bara några sekunder när det händer.
Men sen kommer delar av raketen att landa igen.
– Själva kapseln där besättningen sitter kopplas bort och raketen återvänder till jorden. Denna raket har redan varit uppe i rymden.
Detta sker bara minuter efter uppskjutningen.
– När den passerar atmosfären och bryter ljudbarriären så kommer det höras en chockvåg. Sedan landar den en bit ifrån oss.
På plats är bland annat Christer Fuglesang. Någon som Viktor träffat innan.
– Jag skrev ett brev till honom när han var uppe i rymden. Då var jag fem år gammal.
I brevet stod det: "Hej Christer, hoppas allt är bra uppe i rymden. Jag har skaffat ett teleskop men vet inte hur jag ska använda det. Kan du hjälpa mig?"
När astronauten landade på jorden igen svarade han Viktor.
– Han skrev "Hej Viktor, lycka till med teleskopet. Tyvärr kan jag inte hjälpa dig där."
Det var Fuglesang som väckte Viktors intresse för rymden. Nu tror han att Marcus Wandt kan ha samma effekt för nästa generation.
– Jag har träffat honom. Det är en jättehärlig snubbe som, utan att låta för klyschig, verkligen har fötterna på jorden. Nu kan nästa generation också få en barndomshjälte.
Viktor pluggar civilingenjör på Uppsala universitet. Drömmen är att jobba med rymden i framtiden.
– För mig så är rymdfärd och forskning inom rymden bland det finaste vi har. Det är ett gemensamt mål som man kan enas om, oavsett vilket land man kommer ifrån. Något som är särskilt aktuellt i dessa tider.