Norrvalla IP drabbat av ännu en skadegörelse

Under natten mot onsdag ryckte polisen ut till Norrvalla IP. Ett vittne såg hur en okänd gärningsperson krossat ett fönster och vält omkull en moped på idrottsplatsen. Nu efterlyser polisen fler vittnen. ”Är det någon som har sett något så får de gärna höra av sig till oss”, säger Pär Miller vid Skelleftepolisen.

Norrvalla IP har drabbats av två fall av skadegörelse under loppet av två veckor. Nu efterlyser polisen vittnen.

Norrvalla IP har drabbats av två fall av skadegörelse under loppet av två veckor. Nu efterlyser polisen vittnen.

Foto: Elis Widell

Skellefteå2024-05-22 09:17

Förra helgen drabbades Norrvalla IP av en skadegörelse. Glasrutor hade krossats då någon hade snattat varor från idrottsplatsens kiosk. Någon hade även försökte tända eld i en soptunna bakom en läktare.

Natten mot onsdag var det dags igen. Innan midnatt larmades polisen om att ännu en fönsterruta ska ha krossats.  

– En okänd gärningsperson har kastat en sten mot ett uthus och en fönsterruta har gått sönder, säger Pär Miller vid Skelleftepolisen.

En moped som stod parkerad på platsen ska även ha välts omkull och fått skador.

Polisen ryckte ut till platsen, där de dokumenterade skadorna och tog vittnesuppgifter från en person som ska ha sett händelsen.

– Vittnet har lämnat signalement på två personer som ska ha gjort det här. Men signalementen är ganska vaga, säger Pär Miller.

Han efterlyser fler tips.

– Är det någon som har sett någonting så får de gärna höra av sig till polisen.

Flera idrottsplatser i Skellefteområdet har utsätts för vandalisering den senaste tiden, något Norran rapporterat om. Denna gång har en anmälan om skadegörelse har upprättats, men utredningsläget ser inte alltför gott ut.

– De signalement som lämnats kan leda till att vi inleder en förundersökning för att se om någon inom Skelleftepolisen känner igen de här personerna. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!