Till en början har restaurangen öppet under lunchtid då gästerna kan välja mellan sju olika rätter.
– Det blir inte buffé utan tallriksservering. Jag ska ha tre husmansrätter som byts ut på veckobasis. En med köttprotein, en med fiskprotein och en vegetarisk rätt. Jag har fått ärva recept från Anders och Maggan som drev det här stället tidigare. De fyra resterande rätterna blir medelhavsinspirerade och kommer bytas ut varannan eller var tredje månad beroende på vad som passar för den årstiden, berättar Diamanto.
Kaféet i lanthandeln ska öppnas senare i sommar. Innan dess hoppas Diamanto även ha kommit igång med middagsservering.
– Förhoppningsvis är vi igång innan sommaren. Det är ju lite kris inom restaurangbranschen, framförallt med att hitta kockar. Jag vill ha personer med samma vision och som är hungriga på nya saker.
Nedervåningen har gjorts om för att passa det nya konceptet.
– Vi har fräschat upp golv och väggar men annars är förändringarna endast på interiören. Vi har inte ändrat arkitekturen på något sätt, och har haft en bra kommunikation med kommunen som äger huset. Jag ville ha en mysig atmosfär.
Fyra personer kommer att jobba i restaurangen, som rymmer 74 matgäster som mest.
– Men det är en process, vi hoppas kunna anställa fler senare. Sen har vi provanställningar och lite extraarbetare. Grundteamet är redan på plats, det är personer som jag har arbetat med förut.
Diamanto, som snart fyller 40 år, började arbeta inom restaurang redan som tonåring och klättrade snabbt till kök på femstjärniga hotell i Aten. Hon flyttade till Skellefteå i mitten av 2010-talet efter Greklands svåra ekonomiska kris.
– Jag jobbade i en stressig storstad med högt tempo och var vid en tidpunkt i livet där jag funderade på meningen med allt kring jobb och livskvalitet. Jag såg ingen riktig potential för framtiden, speciellt för min son med tanke på situationen i Grekland, så jag sökte mig till Sverige som jag hade hört hade en robust grund som samhälle. Efter ett år träffade jag min blivande man här.
Efter att ha arbetat som kock i olika kök i Skellefteå i fem år är hon nu redo för att driva sin första restaurang.
– Det känns riktigt bra att ta det här steget. Att få vara fri och kreativ, säger Diamanto Burström Bilia.