På grund av pandemin tvingades restaurangen stänga och flera i personalen blev av med jobbet.
Det har varit en jobbig period och det känns fantastiskt att äntligen kunna öppna igen, säger Scandics hotelldirektör Elin Burström.
Krögarprofilen Rúnar Larsen tillträdde i mitten av januari som service team manager efter att ha varit med och drivit Bryggargatan i femton år.
Hans uppgift är att utforma och utveckla restaurangverksamheten. Han har lagt stor vikt vid hållbarhet i menyn.
– Klimatfrågan är väldigt viktig, för oss lokalt men även för hela Scandic koncernen.Vegetariska rätter är också en självklar del av vår meny, säger han.
– Vi slutar servera nötkött på lunchen, men fortsätter på middagen och har som ambition att servera kött från Sverige, säger Elin Burström.
Hela lunchmenyn är laktosfri och Rúnar Larsen vill att alla oavsett allergier eller specialkost ska känna sig välkomna.
– Vi vill tillmötesgå alla olika behov, oavsett vilka önskemål gästerna har. Ingen ska känna sig besvärlig.
I dag är åtta kockar anställda i köket. Förutom själva matlagningen är de även delaktiga i att komma med idéer till menyn tillsammans med Rúnar.
– Varje vecka sitter vi och spånar idéer till kommande veckas meny. Det är ett bra gäng. En annan bra grej är att flera av kockarna är flerspråkiga.
Hur skulle du beskriva matutbudet?
– Jag skulle säga lunchen lutar åt husmanskost och på kvällen hittar du lite enklare mat med inspiration från hela Europa.