Så gör du för att få utebliven tidning i efterhand

Norran uteblev fredag och lördag, men det är möjligt att få efterhandsutdelning.
Norran uteblev fredag och lördag, men det är möjligt att få efterhandsutdelning.

Skellefteå 25 januari 2021 11:08

Utdelningen av fredagens och lördagens Norran ställdes in i stora delar av utgivningsområdet på grund av kraftigt snöoväder och drivbildning. En ytterst ovanlig åtgärd av Tidningstjänst AB, som inte kunde garantera säkerheten för tidningsbuden. 

När det är flera dagars tidningar som uteblivit sker inte extrautdelning automatiskt, då det innebär stora logistiska utmaningar, risk för överskriden maxvikt i bilarna och en ond spiral av ytterligare förseningar. Många har dessutom då redan läst e-tidningen, som erbjuds som ersättningsprodukt.

Vill du ändå ha fredagens och/eller lördagens tidning i efterhand ska du därför anmäla det via formuläret på https://norran.se/kundservice/anmal-utebliven-tidning, eller via mail till kundtjanst.skelleftea@tab.se.

Det går även att ringa kundtjänst på 0771-335 000 måndag-fredag kl 07.00-12.00, men digital felanmälan rekommenderas starkt då trycket på kundtjänst är mycket stort och telefonköerna kan bli långa.

Reklamationerna hanteras i tur och ordning så fort det går, och tidningarna kommer att delas ut under veckan till de flesta abonnenter. Distribution kan dock inte garanteras i alla enskilda fall, men Tidningstjänst och Norran gör sitt bästa för att få ut så många tidningar som möjligt. Prenumeranter kan även läsa Norran i efterhand via e-tidningens arkiv.

– I våra prenumerationsvillkor finns reservation för att utgivning och distribution inte garanteras vid extrema situationer som vi inte kan påverka. Kunder riskerar att bli utan tidning vid enstaka, ovanliga, tillfällen, men vi hoppas förstås att så få som möjligt ska drabbas av det, säger Norrans redaktionschef Helena Strömbro Ershag. 

Norran kommer att återpublicera fredagens och lördagens delar av följetongen "En oönskad julklapp" imorgon. Både fredagens och lördagens dödsannonser och tackannonser bokas också om för fritt införande nu på fredag. 

– Vi är särskilt glada över att kunna erbjuda e-tidningen såna här gånger. Där kan väldigt många läsa tidningen även när den inte kommer i brevlådan. Men det är klart att framförallt många äldre läsare saknar sin papperstidning. Många av de som hör av sig vill ha tidningen för att kunna läsa dödsannonserna och följetongen, därför kommer vi att återpublicera dem för att försäkra oss om att alla prenumeranter får dem. I övrigt hoppas vi kunna hjälpa de kunder som vill ha efterhandsleverans i mesta möjliga grad, säger Helena Strömbro Ershag. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa