Så fortsätter sökandet efter försvunna Carola

Carola, 53, är försvunnen sedan 12 december.
Carola, 53, är försvunnen sedan 12 december.

Det aktiva sökandet efter försvunna Carola har avslutats för polisens del och Missing People har pausat sin insats, men för de anhöriga går sökandet vidare. ”För oss är livet på paus, vi kan varken sörja eller gå vidare innan vi vet vad som hänt mamma”, säger dottern Malin Hällberg.

Skellefteå 17 december 2020 19:28

Sista gången familjen hade kontakt med Carola, 53 år var i fredags kväll. Sedan i lördags är hon försvunnen och hennes tomma bil hittades på en lägda i Boviken. Där upphör spåren.

– Det är oerhört märkligt. Vi vet ju inte om det föreligger något brott eller om hon valt att försvinna. Mobilen är avstängd och eftersom hon inte hittats känns det som att hon kan vara var som helst, säger Malin Hällberg.

I söndags inledde polisen en sökinsats, som pågick fram till onsdag kväll. Flera poliser, hundpatruller och polishelikopter har sökt av området i en radie kring den plats där bilen hittades, på båda sidor E 4. Hemvärnet har också hjälpt till liksom hundratals frivilliga som deltagit i Missing Peoples sökinsats. 

Men trots alla insatser har kvinnan inte hittas och på onsdag kväll bedömde polisen att det inte längre är försvarbart att fortsätta sökandet. Även Missing People har pausat sin sökinsats. 

– Vi förstår ju att dom har många andra viktiga uppgifter och vi måste respektera att de inte kan lägga mer resurser på att söka. Men vi anhöriga fortsätter ju. Vi försöker samordna sökinsatsen och se över vilka områden som kan vara värda att söka igenom, berättar Malin.

– Området kring bilen är ju väl genomsökt, så att hon befinner sig där känns inte sannolikt. Vi har folk ute i terrängen och har även tryckt upp flygblad som vi sitter upp och försöker sprida. Vi känner oss både förvirrade och förtvivlade och vill bara att informationen om att hon är borta ska spridas över hela Sverige.

Det har gått fem dygn sedan hon försvann – hur har den här tiden varit för er anhöriga?

– Vi befinner oss i värsta berg- och dalbanan av känslor. Man svävar mellan hopp och förtvivlan och igår kände nog många av oss en frustration. Ovissheten är förskräcklig och det finns en miljon olika teorier. Man kan inte sova utan man vill bara att det ska ta slut, att hon ska hittas, säger Malin.

Missing People har pausat sin insats, men de är redo att återuppta sökandet igen om det dyker upp nya områden som känns intressanta.

– Det är viktigt att vi har något att gå på innan vi ger oss av ut i terrängen och söker. Vi håller kontakten med polisen och kommer även att kontakta familjen igen och om det blir aktuellt kan vi snabbt få ihop en ny sökinsats, säger Tomas Nilsson.

Mer information om Missing Peoples fortsatta planer hittar du här.

Om man vill vända sig till de anhöriga för att hjälpa till så kontakta facebook-gruppen ”Carola är försvunnen” som du hittar här.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa