En cocktail av upplevelser på Skellefteås nya uteställe

Lördagen den 30 september öppnar First Floor upp dörrarna. Skellefteås nya uteställe har dörren mot guldtorget och vill locka sina besökare med en upplevelse som ska fylla alla kvällens önskemål. ”Nu kan vi bara hoppas att vi tänkt rätt”, säger driftchef Fredrik Haage.

Fredrik Haage kom in som driftchef för First Floor den 1 augusti.

Fredrik Haage kom in som driftchef för First Floor den 1 augusti.

Foto: Victor Svenfelt

Skellefteå2023-09-26 20:30

Ljuset reflekteras i klinkergolvet, tv-skärmar väntar på att bli kopplade, lampor ska sättas upp, det är inte långt till öppningen av Skellefteås nya uteställe First Floor. Men driftchef Fredrik Haage är inte orolig. 

– Om alla leveranser funkar som de ska så öppnar vi på lördag. Sen kan vi bara hoppas att vi tänkt rätt, säger han. 

First Floor lutar sig mycket mot lokalens planlösning. 

– Det är en väldigt komplex lokal som är rolig att jobba med. Våran största pitch är hur breda vi är, du ska inte behöva byta ställe under kvällen utan alla möjligheter ska finnas här. 

Från guldtorget leder en trappa upp till lokalen. Innanför dörrarna möts du av en pubmiljö. 

– Vi vill att det ska kännas hemtrevligt och välkomnande när du kommer in. Där spelar välkomnande personal och rätt belysning en stor roll. 

undefined
Förutom de vanliga ölsorterna kommer också sorter från lokala bryggerier serveras vid baren.

De som bokat bord och vill äta från en á-la-carte meny tas till en annan del av lokalen. En mellanvägg separerar den mörkare pub delen från en ljusare restaurang del med fönster mot torget. 

– Här vill vi använda oss av de stora fönstren och det ljusare trägolvet för att skapa en kontrast till puben. 

Från puben med sina mörka soffor och pubmeny så kan gästerna också ta sig vidare till en annan del av lokalen. Denna del kommer erbjuda speciella drinkar. 

– Här vill vi att det ska kännas som hemma. Gardinerna som skiljer av rummet kommer få färgade lampor, och på tv-skärmarna visas något i stil med en öppen brasa, till skillnad från pub delen där det visas sport.

undefined
I denna del kommer det serveras drinkar och bubbel.

En cirka 20 meter lång korridor leder gästerna till lokalen fjärde del. Själva klubben. 

– Här är dansgolvet med sitt dj-bord och lite soffor och toaletter nära till hands. Här kommer det bli fest, säger Haage. 

En speciell matta pryder dansgolvet. 

– Den blir inte lika hal som det övriga klinkergolvet, och kan rädda telefonen vid ett tapp. 

Lokalens tredje bardisk hittas också här.

– Jag tror att denna bar och den som ligger i pub delen kommer bli en naturlig samlingsplats för gästerna. 

undefined
Det finns en hiss upp till lokalen så att alla kan ta sig in. "Något som är väldigt viktigt", säger Fredrik Haage.

Säkerhetsmässigt säger Haage att det finns få flaskhalsar i lokalen. 

– Vi har en bra belysning vid alla hörn och det finns gott om utrymningsvägar som är breda och belysta. 

Vid andra säkerhetsaspekter är det vakterna som bär det stora ansvaret, säger han. 

– Blir någon utsatt för trakasserier så finns personal nära till hands. Sånt händer tyvärr och där är vi alla ansvariga för att skapa en trygg miljö. Sen har vi inga mörka hörn i lokalen heller. 

undefined
"Det är kul att få göra olika saker i en och samma lokal", säger Fredrik Haage.

First Floor kommer anställa 15 personer på heltid. 

– Sen blir det lika många timanställda. Vi har haft tur att med att hitta duktiga kockar. 

Lokalen rymmer runt 900 personer. 

– Klubben kommer ha en åldersgräns på 23 år. Men en fredag i månaden kommer det vara öppet för de som är 18 år. 

De lite äldre kommer också få ha sin tid i lokalen. 

– Någon gång i månaden är det inriktat för personer som är 35 år och uppåt. Vi vill erbjuda dem en möjlighet att gå ut utan att springa på bekantas barn eller kompisar. 

Barnen kommer också ha möjlighet att inta dansgolvet ibland. 

– Vi vet hur det är att gå ut med barn. De kan bli lite rastlösa. Därför kommer det spelas barnvänlig musik på dansgolvet så att de kan få gå bananas ibland. Vi kommer också ha en speciell barnmeny som ska gå snabbt att tillreda så barnen slipper vänta länge på maten. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!