Resebolaget utökar avgångar från Skellefteå – direktflyg till ö

Apollo utökar sina avgångar från Skellefteå. Från och med sommarsäsongen 2025 går direktflyg till den grekiska ön Karpathos.

Ön Karpathos ligger mellan Rhodos och Kreta.

Ön Karpathos ligger mellan Rhodos och Kreta.

Foto: Pressbild

Skellefteå2024-07-02 09:13

Apollo flyger sedan år 2023 till fastlandet Epirus direkt från Skellefteå Airport. Linjen har blivit en framgång och fortsätter även under 2025. I tillägg till Epirus kommer Apollo också att flyga till den nya destinationen Karpathos som ligger mellan Kreta och Rhodos. Det meddelar Skellefteå Airport i ett pressmeddelande.

– Det grekiska fastlandet Epirus med Lefkas, Parga och Sivota är mycket omtyckta resmål och att dessutom kunna erbjuda en ny unik destination till norrländska resenärer är mycket glädjande, säger Skellefteå Airports vd Robert Lindberg i pressmeddelandet.

undefined
”Mycket glädjande”, säger flygplatschef Robert Lindberg om de nya direktflygen.

Enligt flygplatsen är det få regionala flygplatser i Sverige som erbjuder direktflyg till Karpathos. Karpathos är en avlång och smal ö som tillhör ögruppen Dodekaneserna. Det är den näst största ön i ögruppen. Den är känd för sitt kuperade landskap med höga berg och djupa dalar. De högsta bergtopparna är 1 200 meter höga. Det ska gå dagliga båtar från ön till både Rhodos och Aten.

Resorna till Karpathos pågår mellan mitten av augusti till slutet av september.

– Apollo väljer att fortsätta satsa i ett växande Skellefteå. När befolkningen växer ökar också behovet av semesterresor och därför är vi glada att kunna erbjuda Karpathos från ännu en regional flygplats, säger Martina Krantz, pressansvarig på Apollo.                                         

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!