Redan vid öppningsdags började besökarna fylla lokalerna. Vid ingången till konferensavdelningen såldes kaffe och alldeles intill fanns delikatesser som besökarna kunde provsmaka och köpa. Det fanns bland annat ostar, charkvaror, bröd, bärprodukter, kryddor, potatis och chips. Dessutom presenterades drycker av olika slag som läsk, vin och öl.
– Det här är ett bra sätt att möta kunderna på. De kan ställa frågor, få information och en inblick i hur vi arbetar. Det är också viktigt att matproducenter och grossister kan träffas och presentera sina produkter, säger Emma Morén, platschef på Kåge tunnbröd.
Vid Burträskföretaget, Hembygdens kött och chark, fanns korvar av nöt och lamm att provsmaka och köpa.
– Den här Burträsksalamin var jättegod, säger Birgitta Enberg och får medhåll av väninnorna Yvonne Hammarstedt, Gerda Envall och Monica Bibbi Öberg.
Det är ett gäng glada damer som fortsätter att gå runt bland matproducenterna för att provsmaka och handla på sig olika delikatesser. Då de stannar till nästa gång visar de upp lite av vad de köpt med sig hem.
– Den här korven Bodenpirr, har väl ett lustigt namn! Vi har också sett att det finns Kåtöl här och det har vi aldrig sett förut. Det kan bli farligt för oss att vara här, skrattar damerna skämtsamt innan de fortsätter sitt minglande.