Vid förra månadsskiftet stängde Wa Sushi ned sin restaurang på gågatan. Den asiatiska restaurangen Asia har tagit över lokalerna och planerar att öppna senare i år. Mohammad Azimi säger att Wa Sushi valde att lämna Nygatan då ägarna kände sig begränsade i de gamla lokalerna.
– Det målet som vi hade passade inte lokalen vi var i. Det var därför vi valde att sälja och hitta en annan som passade, berättar han.
Vad var det för typ av mål?
– Det vi vill jag inte berätta då det har med själva affärsidén att göra.
Innan nedstängningen hade Wa Sushi ett samarbete med Ica Kvantum gällande leveranser av matlådor till butiken. Efter ett erbjudande från Ica Kvantum valde Wa Sushi att flytta in bakom butikens bistrodisk och fortsätta sälja matlådor istället för att lägga ner företaget helt.
– Vi sade till Ica att vi skulle avsluta samarbetet. Eftersom de var vår största kund så ville de fortsätta sälja sushin här i butiken. Därför kom de med förslaget att vi skulle stå på Ica. Det tyckte vi var så smart eftersom vi har haft ett samarbete nästan sedan vi öppnade och det har aldrig krånglat, berättar Mohammad Azimi.
Hur känns det att ha öppnat igen?
– Det är kul att vara här. Det är väldigt annorlunda jämfört med restaurangverksamheten. Det blir mer av en butiksverksamhet här, säger Jacqueline Kasselskog.
Det är oklart hur länge Wa Sushi ska hålla till i Ica Kvantum. Men duon säger att förhoppningen är att kunna öppna upp en restaurang igen i nya lokaler.
– Planen är att ha en restaurang senare, säger Mohammad Azimi.
Hur långt bort är det?
– Lite svårt att säga för vi vill inte stressa oss in i någonting. Utan få det ordentligt från början. Så då låter vi hellre det ta den tiden som det behöver, säger Jacqueline Kasselskog.
Wa Sushi har redan börjat leta efter nya lokaler.
– Vi har till och med kollat på en lokal men längre än så har vi inte kommit. Vi håller på att testa lite recept här och nu, säger Mohammad Azimi.
Vad är det för lokal ni har tittat på?
– Gamla Lekia-lokalen. Vi väntar på svar från fastighetsägaren Diös, säger han.
– Sedan var lokalen väldigt stor, men de sade att vi kunde dela upp den. Vi måste se till vårt behov, flikar Jacqueline Kasselskog in.