Husby, Stockholm: Våld, hot, tumult. Över 100 personer omhändertagna av polis.
Giessen, Tyskland: Stenkastning, attacker med tillhyggen. Många skadade.
Manchester, Storbritannien: Slagsmål, kalabalik, barn och vuxna till sjukhus.
De senaste åren har det uppstått våldsamheter i samband med flera eritreanska fester runt om i Europa. I samtliga fall har motdemonstranterna gått till attack mot arrangörer och besökare som de uppfattat som trogna till den hårdföra diktaturen i nordöstra Afrika.
Som Norran tidigare berättat ska det anordnas en eritreansk fest på Sörböleskolan på lördag. Nasser Nuru vid Eritreanska föreningen i Skellefteå är mycket kritisk till festen och är övertygad om att det kan bli våldsamheter även här i Skellefteå.
Han säger bland annat att medlemmar ur gruppen ”Brigaden till graven” har mobiliserat sig i sociala medier och planerar att resa upp för att protestera.
Arrangören Mogos Solomon förnekar bestämt att festen skulle ha något med regimen att göra. Han har också dementerat påståendet att personal från den eritreanska ambassaden kommer att närvara för att driva in pengar till diktaturen.
Men Norran kan nu visa att ambassadpersonal gör reklam för festen i sociala medier.
”Vi kommer att lysa som solen och fira vår nationaldag”, står det i ett inlägg som har delats av Sirak Bahlbi, en högt uppsatt tjänsteman på ambassaden.
Peter Enmark, gruppchef vid Skelleftepolisen, säger att polisen följer utvecklingen noggrant.
– En naturlig del i vårt arbete är att prata med olika aktörer och se vilken bild de har, för att sedan bilda oss en uppfattning om hur vi ska hantera olika situationer, säger han.
Kommer det att finnas en polisiär närvaro i helgen?
– Det är ingenting som vi går ut med offentligt. Vi har en intern dialog och följer lägesbilden.
Nasser Nuru ansökte om att få hålla en motdemonstration vid festen, men fick avslag. Anledningen var att det bedöms finnas risk för sammandrabbning mellan grupperna.
– Vi gör alltid en helhetsbedömning när vi får in sådana ansökningar. Det kan av olika anledningar vara svårt att genomföra manifestationer på samma plats och vid samma tillfälle som ett annat evenemang äger rum, säger Peter Enmark.
Han passar också på att uppmana alla parter till lugn.
– Utgångspunkten är att människor visar hänsyn och förståelse, även om man inte har samma åsikt. Vi vill att alla tänker sig för så att detta inte utvecklas till något allvarligt. Tänk på att respektera varandra så att vi inte får några fysiska reaktioner, säger han.
Norran har sökt Sirak Bahlbi på eritreanska ambassaden för en kommentar.