Person antastade kvinna i centrum – tips efterlyses

På annandagsmorgonen antastades en kvinna på Trädgårdsgatan i Skellefteå. Nu efterlyser polisen tips från allmänheten – och söker ett specifikt vittne. ”Hör av dig”, säger Johan Karlsson vid polisen i Skellefteå.

Polisen efterlyser iakttagelser från allmänheten efter att en kvinna antastats på annandagen.

Polisen efterlyser iakttagelser från allmänheten efter att en kvinna antastats på annandagen.

Foto: Lars Eriksson

Skellefteå2021-12-27 11:00

Brottet ska ha inträffat vid sjutiden på annandagsmorgonen, på Trädgårdsgatan intill stadshuset och i närheten av korsningen Trädgårdsgatan/Storgatan. Polisen är intresserad av iakttagelser från Skellefteå centrum mellan klockan sex och åtta på morgonen.

– Det vi är intresserade av är om man har sett en eller flera personer i området. Minsta lilla iakttagelse är av stor vikt för oss, säger Johan Karlsson.

Polisen har ett signalement men väljer att inte gå ut med det i nuläget eftersom det skulle kunna påverka vittnen.

– Det rör sig inte så många i Skellefteå centrum vid den här tidpunkten. Man kanske har sett någon person om man har varit ute och gått med hunden eller så. I så fall vill vi att man hör av sig till oss. 

Om man vill lämna en iakttagelse ringer man enklast till 114 14 och begär att bli kopplad till Skelleftepolisen.

Uppdatering 28 januari

Polisen söker nu en specifik person som ska ha bevittnat händelsen. Personen ska enligt polisens information ha befunnit sig vid Stjärnurmakarna vid sjutiden på annandagsmorgonen. Hen uppmanas att höra av sig till polisen för att berätta vad hen har bevittnat.

– Vi vill också ha in iakttagelser av fordon. Om man har sett ett fordon i det här området på annandagsmorgonen så vill vi att man hör av sig. Jag vill understryka att minsta lilla iakttagelse är viktig, säger Johan Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!