Piteåbryggeriet This is how driver sedan tidigare två restauranger med konceptet Taps&Tacos i Piteå och Gällivare. Restaurangen i Skellefteå ligger i Nygatan 57-lokalen på gågatan, som stått tom i två år.
– Skellefteå är en av de mest spännande städerna just nu och därför kändes det givet att öppna en restaurang här, säger Gustaf Ahlin.
Lokalen rymmer ungefär 100 gäster totalt. I restaurangdelen finns gott om sittplatser för att man ska kunna äta och umgås. I rummet mittemot kan gästerna spela shuffleboard. Där finns också ett antal sittplatser för lite mer avslappnat barhäng och i det sista, mindre utrymmet ska det bland annat anordnas ölprovningar.
I centrum av allt finns det en bar, med 16 ölkranar.
– Ölen styr menyn och just nu styrs den av en öl som heter How to Taco ’Bout. Därför kör vi mestadels tacos just nu. Menyn kommer att variera beroende på vilken öl som bryggs för tillfället, säger han.
Veronica Brännström brinner för drycker. Med sin mångåriga erfarenhet som bartender ser hon framemot att erbjuda en kvalitativ och varierad dryckesmeny.
– Vi ska inte bara ha riktigt gott öl, utan även bra vin och drinkar. Det ska finnas något för alla, säger hon.
Hur känns det inför premiären på fredag?
– Det känns riktigt kul. Jag tror att folk kommer se det här som en plats där man kan ha roligt, umgås, äta och dricka gott, säger Gustaf.