Oväntat fynd i tvättkorgen: ”Finns ju en risk att polisen kommer”

Skelleftepolisen klev in i lägenheten och gjorde ett annorlunda fynd i tvättkorgen.
28-åringen har nu ännu en gång hamnat i fokus för polisen.
Han har tidigare varit utsatt för hemlig telefonavlyssning – och även avslöjat sig själv till följd av en nedisad framruta.

Fyndet i tvättkorgen. När Skelleftepolsie  lev in i 28-åringens lägenhet hittades knark i en matlåda i en tvättkorg. Likså hittades pengar som misstänks härröra sig från knarkförsäljning. Inledningsvis fanns misstankar även om vapenbrott, men det var en replika av ett avsågat hagelgevär och en kolsyrepistiol som fanns i bostaden.

Fyndet i tvättkorgen. När Skelleftepolsie lev in i 28-åringens lägenhet hittades knark i en matlåda i en tvättkorg. Likså hittades pengar som misstänks härröra sig från knarkförsäljning. Inledningsvis fanns misstankar även om vapenbrott, men det var en replika av ett avsågat hagelgevär och en kolsyrepistiol som fanns i bostaden.

Foto: Från förundersökningen

Skellefteå2024-10-13 21:00

Nyheten i korthet

  • Polisen i Skellefteå har gjort ett oväntat fynd av narkotika i en tvättkorg hos en 28-årig man, som tidigare varit i polisens fokus för sina narkotikarelaterade brott.
  • Mannen har tidigare avslöjat sig själv genom telefonavlyssning och genom att köra med en nedisad framruta.
  • I det senaste rättsfallet greps han vid Anderstorps idrottsplats den 16 augusti, misstänkt för försäljning av narkotika. Åklagaren menar att stora delar av narkotikan var avsedd att säljas vidare.

Skelleftebon förekommer i 21 avsnitt i belastningsregistret sedan 2013. En röd tråd är att brottsligheten är kopplad till narkotikamissbruk.

Han har också varit inblandad i flera spektakulära polisutredningar, inte minst hur brottsligheten avslöjats.

undefined
Skelleftepolisen bytte ut fem kilo hasch – som syns på bilden – mot kaffe. Och telefonavlyssningen avslöjade hela knarkhärvan. Han dömdes i det här ärendet för grovt narkotikabrott.

• Vid ett tillfälle använde polisen hemlig telefonavlyssning för att avslöja mannens hantering av stora mängder hasch (som byttes ut mot kaffe).

Han släpptes först från polishuset, sedan ringde han runt till vänner och berättade att polisen bara tog 400 gram hasch men att de aldrig upptäckte narkotikagömman i förrådet. Men polisen avlyssnade varje ord, kort därefter slog man till.

I det sista samtalet hörs han säga i telefon:

– Nu kommer dom, nu kommer dom!

• Vid ett annat tillfälle flyttade han sin bil på en parkering utan att skrapa framrutan, därför hängde han ut med kroppen vid förardörren.

Just då passerade en polispatrull som såg mannens beteende. Det slutade med att narkotika och pengar hittades, som misstänktes komma från knarkförsäljning.

undefined
Längst ned i tvättkorgen hittade Skelleftepolisen narkotika i en matlåda. Totalt fann polsien bland annat nästan 200 gram amfetamin, som har ett straffvärde på runt tio månaders fängelse.

Det senaste rättsfallet började med att mannen greps vid Anderstorps idrottsplats 16 augusti efter att en polispatrull sett 28-åringen och en annan ”känd person”. Misstankar uppstod om försäljning av narkotika.

Kroppsvisitation och husrannsakan visade innehav av 200 gram amfetamin samt mindre mängder av andra narkotiska preparat.

Nyligen väcktes åtalet och förutom punkten om narkotikabrott menar åklagare Tyra Stenberg att staten ska lägga beslag på drygt 5000 kronor i kontanter som polisen tog i beslag.

– Detta eftersom det är klart mer sannolikt att pengarna utgör utbyte av brottslig verksamhet än att så inte är fallet, påpekar Tyra Stenberg.

Hon menar att delar av narkotikan var avsedd att sälja vidare eftersom den var förpackad i små portioner. Om drogerna enbart ska användas för eget bruk är det ett ologiskt sätt att förvara knarket, brukar polis och åklagare lyfta fram.

Även mobiltelefontrafik visar på försäljning, enligt åklagaren.

undefined
28-åringen häktades först, men sedan togs beslutet att häktningen skulle hävas och att han skulle börja avtjäna fängelsestraff kopplat till tidigare, fällande domar. Det innebär att rättegången om knarkbrottet den 16 augusti hålls först den 22 januari nästa år.

Stora delar av narkotikan hittades i en matlåda gömd längst ned i en tvättkorg.

– Om man ska ha det så länge finns det ju risk att polisen kommer, så då är det ju inte på mitt rum. Det var en provisorisk lösning. Drogmissbruket gör att man inte tänker klart, medger 28-åringen i förhör.

Mannen förnekar försäljning. Om hur han intagit amfetaminet blir svaret:

– Främst har jag ätit det. Har väl hänt att jag snortat också men främst ätit.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!