Nu öppnar Råvara sin andra Skellefterestaurang

Snart öppnar Råvara sin andra restaurang i Skellefteå. Modulen är på plats och regionchefen Sara Furberg hoppas vara igång innan februari är slut. ”Det känns jättekul”, säger hon.

”Förra året lade vi ner ett stort arbete på att plocka bort alla tillsatser. Vi ska vara helt fria från det”, säger Sara Furberg, regionchef för Råvara i Västerbotten.

”Förra året lade vi ner ett stort arbete på att plocka bort alla tillsatser. Vi ska vara helt fria från det”, säger Sara Furberg, regionchef för Råvara i Västerbotten.

Foto: Christoffer Åhlund

Skellefteå2022-02-10 14:00

Platsen blir Lagergatan just bredvid den nya padelhallen PDL Center som också snart öppnar.

– Dels valde vi Hedensbyn på grund av Northvolt, men vi har haft ett samarbete med PDL Center sedan tidigare och kommer fortsätta jobba med dem. Det var via dem som vi fick nys om den här platsen, berättar Sara Furberg.

Restaurangchef blir Lovisa Larsson som i dag arbetar på Råvara Solbacken.

– Hon började hos oss som extraanställd. Sedan gick hon från heltid till biträdande restaurangchef och nu restaurangchef. Hon har gjort hela redan inom bolaget, det är jätteroligt.

Den nya restaurangen får en lite annorlunda utformning.

– Byggnaden är något längre med en ungefär likvärdig bredd. Planlösningen gör att köket blir betydligt bredare. Vi rymmer mer förvaring, kylar och det finns mer plats för att producera mat. Sittdelen rymmer ungefär tolv sittplatser.

undefined
Enligt Sara Furberg har många sökt jobb på den nya restaurangen. ”Det är jättekul. Att hitta folk blir en pågående process fram till sommaren”, säger hon.

Innan sommaren ska det byggas en uteservering.

– Jag vet inte exakt hur många sittplatser den får men den blir betydligt större än uteserveringen vi har på Solbacken, säger Sara Furberg.

Hon beskriver trycket på den nuvarande restaurangen som högt.

– Det är behovet och efterfrågan som styr, för att kunna leverera det vi faktiskt säljer behöver vi öppna nytt. Sen hoppas vi såklart att nya kunder ska hitta hit också. 

Restaurangen på Solbacken firar femårsjubileum senare i år. Att välja platser utanför stadskärnan är medvetet. 

– VI har ett fokus på takeaway med få sittplatser. Man ska kunna beställa i appen, få en notifikation om att maten är klar och hämta upp maten i en matlucka utan att behöva parkera eller lämna bilen. För oss drar det ner kostnader både för personal och hyra. 

undefined
Sara Furberg berättar att det stora köket blir den största skillnaden från den nuvarande restaurangen. ”Vi lägger stort fokus på att göra allt från grunden, vi preppar och förbereder allt på plats”, säger hon.

Just nu har Råvara cirka tio anställda i Skellefteå och hoppas på en liknande siffra för restaurangen på Hedensbyn.

– Vi får ser vad tiden och behovet säger men någonstans däromkring. Sen har vi alltid mer personal under högsäsongen på sommaren. 

För tillfället packas möbler upp och maskiner installeras. Nästa steg är att fylla upp köket med råvaror.

– Det känns superkul, tiden går så fort. Det känns jättekul att restaurangen är på plats och få börja göra saker i ordning.

Det här blir Råvaras åttonde restaurang. De finns i Boden, Luleå, Piteå och Stockholm sedan tidigare.

– Det kommer absolut kunna poppa upp Råvara på fler ställen, säger Sara Furberg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!