Marcus Johansson, temaansvarig för postapokalyptiska området inne i Äventyrshallen, berättar att området är uppbyggt och ska visa hur det kan se ut efter en katastrof.
– Här hålls workshops och mycket av det vi gör i postapokalyptiska området är att promota lajvrollspel. Alla hus är uppbyggda av avfall som industrin gör sig av med dagligen. Om katastrofen skulle komma så kan det vara bra att veta hur man gör ett eget batteri, säger han med ett leende.
Marcus ger en snabb och enkel förklaring om hur det går till att göra ett saltvattenbatteri. Han visar hur en zink och kopparplatta som har placerats i en behållare med saltvatten ger en ström som leder till att en liten lampa börjar lysa.
– I grund och botten så fungerar alla klassiska batterier på samma sätt.
Spännande för de små
Alldeles intill finns en patineringsstation där Hanna Christoffersson visar och berättar hur patinering går till.
– Detta är ett sätt som får olika material att se gamla och slitna ut. Vi har svart och brun hobbyfärg som blandas och målas på för att skapa skuggor, dimensioner och smuts. Barnen tycker att det är både spännande och kul att få lorta ner kläder. Det är ju inte så vanligt att de får göra det hemma, säger Hanna glatt och tillägger.
– I det här fallet så är det ju så att ju mera slitet det ser ut, ju bättre känsla får man.
Ella och Jarl är i Äventyrshallen tillsammans med sin pappa Lars Gyllenhaal och de har nyss besökt den kryptozoologiska utställningen.
– Det var spännande, hittills det bästa, säger ungdomarna.
I tältöppningen till kryptozoologiska utställningen står Malin Forsberg och välkomnar besökarna. Hon berättar att det finns en hel del att se där inne.
– Det här är ett drakägg och här har vi en köttätande växt som äter feer och barnfingrar. Vi matar den med feer. Här är en sötvattensjöjungfru och här inne finns också en livs levande myrsäl, säger Malin och ser både bestämd och lite smålurig ut. Men så är det ju också så att på en utställning i en Äventyrshall, så kan man nog få se det mesta.