Nya uppgifter: Hoten inträffade mitt på dagen

Hoten på Skogsvallen ska ha inträffat mitt på eftermiddagen. Det säger Morön BK:s vice ordförande Andreas Enquist. ”Att något sådant här har hänt känns inte bra”, säger han.

Hoten ska ha inträffat mitt på eftermiddagen i början av förra veckan.

Hoten ska ha inträffat mitt på eftermiddagen i början av förra veckan.

Foto: Veronika Ljung-Nielsen

Skellefteå2023-10-06 16:00

Det var förra veckan som Morön BK skickade ut ett mejl till medlemmar i klubben. I mejlet står det att det förekommit försök till värvning av yngre barn för drogförsäljning på Skogsvallen. ”Det är äldre personer som genom hot försökt få yngre barn att sälja droger åt dem”, skrev klubben.

Andreas Enquist säger att mejlet skickades ut efter att föräldrar till ett av barnen som ska ha hotats slog larm.

– Det var ett barn som berättade för sina föräldrar vad som hade hänt. Föräldrarna tog då kontakt med vårt kansli.

undefined
Förutom Morön BK (texten till höger) har även kommunen (texten till vänster) skickat ut information om att det förekommit försök att värva barn för drogförsäljning på Skogsvallen. Texten från kommunen har skickats ut till vårdnadshavare på både Floraskolan och Morö backe skola.

Ungdomarna som ska ha utsatts för hoten är i 15-årsåldern, har polisen tidigare sagt. Händelsen inträffade i början av förra veckan och enligt Andreas Enquist skedde det mitt på eftermiddagen.

– Det var inte i samband med någon träning, utan det var några som var där och spelade för skojs skull innan träningarna för dagen skulle dra i gång.

Han säger att det kändes nödvändigt att gå ut med information om händelsen.

– För oss i Morön är det viktigt att vara en positiv kraft i samhället och det var därför självklart att kommunicera detta då vi behöver öka den allmänna medvetenheten.

Han säger även att ”Skogsvallen ska vara en trygg zon”.

– Vi vill att barn och unga ska kunna vara där och spontanidrotta. Att något sådant här har hänt är beklagligt, det känns inte bra. Men vi som föreningen gör allt vi kan för att det ska kännas tryggt.

undefined
Andreas Enquist, vice ordförande i Morön BK:s styrelse.

Exakt vad som hänt är fortfarande oklart, men polisen har upprättat en anmälan gällande olaga hot.

– Det finns fyra målsägande. Samtliga är ungdomar och vi har pratat med tre av dem, sa Johann Kristiansson vid Skelleftepolisen på torsdagen.

Enligt vad ungdomarna sagt till polisen ska flera personer, oklart hur många, dykt upp på Skogsvallen.

– De här personerna ska bland annat ha försökt ta bollen av ungdomarna. I samband med det ska det också ha uttalats hot, bland annat ska personerna ha hotat ungdomarna för att få dem att sälja narkotika, säger Johann Kristiansson.

På torsdagen fanns det ingen misstänkt i ärendet.

Skogsvallen ägs av Skellefteå kommun. Hans Pettersson, som är chef för kommunens fritids- och idrottsavdelning, säger att kommunen inte vidtagit några större åtgärder efter händelsen.

– Men en sak vi gjort är att vi förlängt tiden som lysena på Skogsvallen är tända. Tidigare släcktes de snabbt efter att träningarna var klara, nu lyser de lite längre så att alla ska känna sig trygga när de ska hem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!