Nya beskedet – så många misstänks: ”Vi söker vittnen”

Mitt under lördagshandlandet på Coop i Skellefteå skedde våldsdramat på parkeringen. Nu sitter en 40-årig man och 30-årig kvinna anhållna för bland annat försök till mord. ”Det skedde runt 14.30-tiden så det bör finnas folk på Coop-parkeringen som har gjort iakttagelser”, säger Stefan Lundström vid polisen i Skellefteå.

Våldsdramat inträffade vid 14.30-tiden i lördags på Coop-parkeringen i Skellefteå. Polisen söker nu vittnen till händelsen.

Våldsdramat inträffade vid 14.30-tiden i lördags på Coop-parkeringen i Skellefteå. Polisen söker nu vittnen till händelsen.

Foto: Frida Öhman

Skellefteå2021-03-01 18:30

Norran berättade i helgen om våldsdramat på Coop-parkeringen på Anderstorp i Skellefteå.

Det var på lördagseftermiddagen som polisen kallades till parkeringsplatsen efter ett larm om att en person utsatts för en allvarlig misshandel.

Polisen informerade redan under helgen att någon form att tillhygge ska ha använts, därför upprättades brottsmisstankar om försök till mord.

Målsäganden fördes till Skellefteå lasarett för vård och polisens kriminaltekniker genomförde under lördagen en brottsplatsundersökning.

Utifrån uppgifter kring två misstänkta gärningspersoner så kunde polisen i Skellefteå ganska snabbt rikta misstankarna mot två personer, en 40-årig man och en 30-årig kvinna.

De två anhölls under helgen i sin frånvaro av jouråklagare och kunde på söndagskvällen gripas av polisen på en plats utanför Skellefteå. Efter kortare förhör beslutades att båda skulle sitta anhållna.

– De två misstänkta ska under tisdagen förhöras i sällskap med respektive försvarsadvokat, säger Stefan Lundström vid polisen i Skellefteå.

Det är Marko Tuhkanen och Caroline Nilsson som utsetts till mannens och kvinnans försvarare.

undefined
Mannen och kvinnan satt på måndagen anhållna misstänkta för delaktighet i våldsdramat i lördags i Skellefteå. Under tisdagen ska båda förhöras.

På måndagsförmiddagen fanns det tre brottsmisstankar: försök till mord, olaga hot och misshandel.

– Vi efterlyser vittnen från händelsen runt 14-30 på Coop-parkeringen på Anderstorp. Med tanke på tiden på dygnet, mitt på dagen en lördag, så borde det rimligen finnas personer som gjort iakttagelser om ett bråk på parkeringen, säger Stefan Lundström.

När det gäller hur de misstänkta brotten fortsättningsvis kommer att rubriceras så hänvisar Skelleftepolisen till åklagare Jonas Fjellström, som leder förundersökningen.

Jonas Fjellström säger till Norran:

– De två misstänkta har ännu inte haft med sig någon försvarare under förhör, därför har jag inte heller ändrat något i brottsrubriceringarna så här tidigt i utredningen. Men det är möjligt att en eller flera rubriceringar kan komma att ändras, vi får helt enkelt se.

– Det finns uppgifter om att ett eller flera tillhyggen ska ha använts vid händelsen, men lyckligtvis ådrog sig målsäganden inga allvarligare skador. De tre inblandade är inte obekanta med varandra sedan tidigare, tillägger Jonas Fjellström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!