Norrbottniskt ”taproom”-koncept öppnar i Skellefteå

Snart öppnar det Pitebaserade ”taproom”-konceptet Taps& sin tredje restaurang – på gågatan i Skellefteå. Fokus är på öl och matmenyn kommer att variera, men till en början serveras tacos.

Gustaf Ahlin, ölchef på This is how,

Gustaf Ahlin, ölchef på This is how,

Foto: Mari Gustafsson

Skellefteå2022-02-03 10:37

Lokalen har stått tom i två år sedan Nygatan 57 gick i konkurs. Nu står det klart att bryggeriet This is how öppnar ölstället Taps& senare i vår. 

Ledordet för konceptet är ”mat för alla tillfällen” och menyn kommer att variera beroende på vilken öl som bryggs för tilfället. 

– Vi kallar det Taps& för att låta ölen styra kök och meny. I Skellefteå kommer vi börja med succén vi testat i Piteå – riktigt god tacos, säger Gustaf Ahlin, ölchef på This is how, i ett pressmeddelande.

Menyn kan även komma att förändras beroende på vad som saknas i stan för tillfället.

– Om ett år kanske vi tar fram en perfekt öl till dumplings, pizza eller bbq. Och då vill vi kunna göra restaurangen till ett schysst bbq-ställe, pizzaplace eller dumplingshak. Vi vill även kunna bjuda in till gästspel där gästens inflytande på restaurangen blir tydlig, både i maten och interiören.

undefined
Restaurangen i Piteå har en helkaklad vägg med tappkranar och målade sidoväggar som matchar de färgglada etiketterna på ölflaskorna.

Nu påbörjas rekryteringen för att hitta personal till restaurangen. 

– Vi kommer att behöva riktiga ölfantaster som vill jobba på vårt nya taproom, säger Gustaf Ahlin.

This is how startade i Piteå i mitten av 10-talet i liten skala och har snabbt fått växla upp. Bland annat har bryggeriet levererat öl till Nobelfestens efterfest. 

Bryggeriet öppnade sin första restaurang i Piteå förra sommaren och nyligen slogs portarna upp på Dundret i Gällivare för restaurang nummer två.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!