Lokalen har stått tom i två år sedan Nygatan 57 gick i konkurs. Nu står det klart att bryggeriet This is how öppnar ölstället Taps& senare i vår.
Ledordet för konceptet är ”mat för alla tillfällen” och menyn kommer att variera beroende på vilken öl som bryggs för tilfället.
– Vi kallar det Taps& för att låta ölen styra kök och meny. I Skellefteå kommer vi börja med succén vi testat i Piteå – riktigt god tacos, säger Gustaf Ahlin, ölchef på This is how, i ett pressmeddelande.
Menyn kan även komma att förändras beroende på vad som saknas i stan för tillfället.
– Om ett år kanske vi tar fram en perfekt öl till dumplings, pizza eller bbq. Och då vill vi kunna göra restaurangen till ett schysst bbq-ställe, pizzaplace eller dumplingshak. Vi vill även kunna bjuda in till gästspel där gästens inflytande på restaurangen blir tydlig, både i maten och interiören.
Nu påbörjas rekryteringen för att hitta personal till restaurangen.
– Vi kommer att behöva riktiga ölfantaster som vill jobba på vårt nya taproom, säger Gustaf Ahlin.
This is how startade i Piteå i mitten av 10-talet i liten skala och har snabbt fått växla upp. Bland annat har bryggeriet levererat öl till Nobelfestens efterfest.
Bryggeriet öppnade sin första restaurang i Piteå förra sommaren och nyligen slogs portarna upp på Dundret i Gällivare för restaurang nummer två.