Indisk matfavorit öppnar ny butik i Skellefteå centrum

En ny indisk livsmedelsbutik öppnar snart i Skellefteå. Detta efter att kedjan sett en influx av intresse i staden: "Det är många som har hört av sig" säger Pratheepan Gunaratnam.

Pratheepan Gunaratnam.

Pratheepan Gunaratnam.

Foto: Akvelina Bergsten

Skellefteå2024-07-27 05:00

Millys Indiska Livsmedel har redan en butik i Stockholm och driver en onlinebutik som levererar till hela landet. Pratheepan Gunaratnam säger att de fått in många ordrar från just Skellefteå.

– Det är många indier som har flyttat till Skellefteå och det har vi märkt då vi fått mycket beställningar härifrån och även många som har skrivit till oss och frågat om vi kan öppna en butik här, säger han.

undefined
Det finns många olika typer av ris i butiken, majoriteten kommer i stora påsar.

Den nya butiken ligger väldigt centralt på Stationsgatan bara ett stenkast från gågatan i centrum. När Norran besöker är det någon då och då som kliver in genom dörren till butiken för att kika.

– Det är många som kommer in och tittar, och många som vill köpa redan nu men jag har fått säga åt dem att de måste vänta tills vi öppnar på riktigt, säger Gunaratnam.

Och öppna på riktigt, det gör de den första augusti. För stunden märks det att butiken inte är helt redo ännu, men Gunaratnam berättar att de packar upp varor för fullt. Bland varorna finns saker från både Pakistan och Sri Lanka, men enligt Gunaratnam är 90 procent av utbudet från Indien.

– Indien har inte bara en cuisin, det finns ungefär 20 olika, så vi försöker täcka alla, berättar han.

undefined
Hyllorna är fortfarande ganska tomma i den nya livsmedelsbutiken, men det packas upp för fullt inför öppningen den första augusti.

I butiken finns allt från ingredienser till snacks och färdigrätter, något som Gunaratnam tipsar svenskar som vill testa indisk mat om.

– Det är perfekt med dessa färdigrätter om man vill testa lite indisk mat, det är en bra inkörsport, den är lätt att göra, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!