Nuiteq kan vinna två priser vid Alvargalan

Skellefteföretaget Nuiteq har nu två chanser att ta hem pris på Alvargalan. I tisdags släpptes nomineringen som ”Årets tjänsteföretag” och nu är Nuiteq också nominerat som ”Årets tillväxtraket”. ”Det känns jätteroligt”, säger vd Harry van der Veen.

Nuiteqs vd Harry van der Veen är stolt över dubbelnomineringen till Alvargalans priser.

Nuiteqs vd Harry van der Veen är stolt över dubbelnomineringen till Alvargalans priser.

Foto: Lars Andersson

Skellefteå2021-02-12 16:00

Han grundade företaget i Skellefteå 2007. Nuiteq, som är experter på så kallade så kallade kollaborativa lösningar, startade med fokus på undervisning med såväl interaktiva pekskärmar som touchboards under varumärket Snowflake.

Sedan dess har bolaget gått från klarhet till klarhet.

– Vi jobbar fruktansvärt hårt och det är alltid trevligt att uppmärksammas av sådana som tycker att vi göra ett bra jobb, säger van der Veen.

Företaget hade 2017 20 anställda och nu vid årsskiftet hade Nuiteq 43 anställda i åtta länder.

Nu är hälften av de nominerade offentliggjorda, i nästa vecka släpps resterande sex klasser. De nomineringar som offentliggjordes under fredagen är följande:
Årets tillväxtföretag:

1) SSC Klingan

Genom en medveten och strategiskt smart satsning på digitalisering och innovation i en traditionell bransch har SSC Klingan utvecklat flera nya produktområden. Ta till exempel deras säkerhetsklassade träglasparti, som gör det möjligt att bygga skalskyddade miljöer utan ge avkall på design och hållbarhet. Den här unika lösningen har bland annat visat sig vara mycket lämplig i stora sjukhusmiljöer som på Nya Karolinska i Solna.

2) BI Nordic

Med kompetens, mod och nytänkande har BI Nordic använt sig av en innovativ kombination av crowdsource data och artificiell intelligens för telekom-marknaden. Deras dataanalys är baserad både på hur data används och vilka master som används för dataöverföringen, något som gör deras produkt unik. Det är verkligen en utveckling som ligger i tiden och används globalt. BI Nordic erbjuder också analystjänster i många andra sammanhang – från gruvindustrin till äldrevård, vilket har resulterat i att företaget har kunnat växa med flera anställda.

3) JAMA Mining Machines

Med hjälp av bland annat nätverkande samarbeten har JAMA Mining Machines utvecklat en batteridriven och klimatsmart gruvmaskin som ger möjlighet till alltifrån bättre arbetsmiljöer och minskade kostnader för ventilation till ökad produktionseffektivitet. Med sin nya skrotare visar JAMA på vilka innovativa möjligheter som fossilfria maskiner skapar, både i gruvor och andra tunga industrier.

undefined
Här är en stor del av teamet bakom Once Upon som är nominerat till ”Årets tillväxtraket”.

Årets tillväxtraket:

1) Once Upon

På ett träffsäkert sätt har Once Upon gjort det möjligt att skapa fotoalbum direkt i mobilen. De har tagit fotoalbumet in i 2000-talet, helt enkelt! Tillväxtresan har varit kraftig ända sedan starten, med en mångdubblering av både omsättning och antal anställda de senaste åren. Once Upon finns numera i 87 länder och deras ekonomiska modell är ett bra exempel på den nya tidens trendutveckling, där stora initiala investeringar ger hög lönsamhet över tid.

2) NUITEQ

Mjukvaruföretaget NUITEQ skapar lösningar med intuitiva gränssnitt som gör det lättare för grupper, skolor och företag att samarbeta digitalt på ett smartare och mänskligare sätt. Inte minst är deras lösningar för att stödja distansarbete särskilt relevant i rådande tider. Ett modernt företag vars omsättning och lönsamhet har gjort ett rejält tillväxtryck.

3) Envico Elpartner

Envico, företaget som levererar energismarta lösningar, innovation och ett gediget kunnande inom elbranschens alla delar. De skräddarsyr alltid den bästa lösningen utifrån sina kunders behov och befinner sig i en tillväxtresa som verkligen imponerar. Envico har på ett klassiskt sätt lyckats kombinera kraftig omsättningstillväxt med hög anställningstakt och har dessutom god lönsamhet.

Årets unga entreprenör
1) Emma Lindgren, Ica Supermarket Byske

I en klassiskt mansdominerad bransch lyser Emma Lindgren upp med sitt engagemang och stora drivkraft. Via ICA-skolans företagsledarutbildning är Emma idag en ICA-handlare med stor passion för Byske som ort. Med kreativa idéer för hur butiken ska utvecklas framöver, och med personalens bästa i åtanke, är hon en frisk fläkt vars företagsresa bara har börjat.

2) Sonny Karlsson, Nord Trä i Skellefteå

När Sonny Karlsson i år kliver in som majoritetsdelägare i Nord Trä, gör han det med ett tydligt fokus på framtiden. Genom strategiska val och investeringar går bolaget från klarhet till klarhet, med stora ambitioner om att fortsätta växa. Det nya måleriet kommer att öka både kapacitet och produkternas kvalitet, och näst på tur står restaurering av hyvleriet. Vi följer med spänning hur Sonny utvecklar bolaget.

3) Hampus Nygren, Hampus Maskin

Kombinationen av Hampus Nygrens inneboende drivkraft och hans precisionsarbete inom maskinkörning- och anläggningsarbete gör att kunderna står på rad. Genom sin entreprenadverksamhet har Hampus lyckats skapa en efterfrågan på marknaden som stadigt ökar, vilket har bidragit till att bolaget nyligen utökat maskinparken och anställt personal. Det ger goda förutsättningarna att fortsätta växa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!