Ny chefredaktör och nyhetsledning på Norran

Norran får ny chefredaktör och nyhetsledning. Det är Malin Christoffersson som blir chefredaktör samtidigt som Jenny Petersson och Christoffer Åhlund blir nyhetschefer.

Norrans redaktionsledning består av, från vänster: Lars Andersson, stf ansvarig utgivare, Christoffer Åhlund, nyhetschef, Malin Christoffersson, chefredaktör och ansvarig utgivare, Jenny Petersson, nyhetschef och Arvid Marklund, sportchef.

Norrans redaktionsledning består av, från vänster: Lars Andersson, stf ansvarig utgivare, Christoffer Åhlund, nyhetschef, Malin Christoffersson, chefredaktör och ansvarig utgivare, Jenny Petersson, nyhetschef och Arvid Marklund, sportchef.

Foto: Ingela Lekfalk

Skellefteå2023-01-31 20:40

Tidningskoncernen Norrköpings Tidningar, NTM, där bland andra Norran ingår, vill stärka de lokala varumärkena och därför införs nu chefredaktörer på samtliga titlar. Norran gick in i NTM hösten 2019 och har sedan dess haft en redaktionschef som också varit ansvarig utgivare, men från den 1 februari har tidningen alltså åter en chefredaktör på plats som även kommer att vara ansvarig utgivare.

Helena Strömbro Ershag har lett redaktionen under två års tid men har sedan april 2022 varit sjukskriven. Framöver kommer Helena att arbeta på Norran med flera olika utvecklingsprojekt.

Sedan i våras har Malin Christoffersson varit tf redaktionschef, nu blir hon chefredaktör.

– Det känns roligt och hedrande att få det här uppdraget. Norran har ett fantastiskt år bakom sig där vi tack vare målmedvetet arbete lyckats nå ut till nya prenumeranter och stärka den digitala läsaraffären, vilket lovar gott inför framtiden. Vi är ett otroligt bra gäng och det ska bli spännande att få vara en del av Norrans fortsatta resa även framöver, säger hon.

Malin började springvicka på sporten som tonåring och har varit fast anställd på Norran sedan 2006. Under dessa snart 17 år har hon haft många roller, bland annat sportreporter, sportchef, tv-chef och nyhetschef.

– Norran kommer även i fortsättningen att spela en viktig roll för lokalsamhället. Vi ska fortsätta satsa på granskande journalistik och vi ska även vara först med händelsenyheter och utveckla vårt digitala arbete. Vi har redan i dag en nära relation med våra läsare och den kommer vi att fortsätta vårda.

undefined
Malin Christoffersson har haft många olika roller på Norran. Nu blir hon chefredaktör.

Norran har ett framgångsrikt år bakom sig. Den digitala upplagan ökade 2022 med 1 402 exemplar, vilket innebär att Norran nu har närmare 8 500 helt digitala prenumeranter. Även den totala upplagan har ökat.

Förutom tillsättningen av chefredaktör har Norran även gjort klart med två nya nyhetschefer, som båda haft tf-roller under hösten. Jenny Petersson går in som nyhetschef för grupperna agenda och inland, som jobbar med mer fördjupande material och granskningar.

– Det känns jätteroligt! Jag hoppas kunna fortsätta den fantastiska dialogen vi har med läsarna, de bidrar dagligen med engagemang och viktiga tips, säger hon.

Christoffer Åhlund blir nyhetschef för breaking news och kommer att ha ett övergripande ansvar för webben och Norrans digitala arbete.

– Det känns kul och spännande, vi har ett fantastiskt breaking-gäng! Det känns också roligt att få vara med och utveckla det digitala arbetet, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!