Pistoldrama när fyra poliser hotades: ”Han trycker av”

Skelleftepolisen larmades till bostaden nattetid – och möttes av en 24-årig man beväpnad med ett pistolliknande föremål. En av poliserna berättar i ett PM: ”Jag hör hur han trycker av avtryckaren, jag förstår att det är en pistol som riktas mot mig”.

Efter det misstänkta vapenhotet mot de fyra poliserna greps 24-åringen när flera poliser med förstärkningsvapen tog sig in i bostaden natten mot söndag.

Efter det misstänkta vapenhotet mot de fyra poliserna greps 24-åringen när flera poliser med förstärkningsvapen tog sig in i bostaden natten mot söndag.

Foto: Polisen/arkivbild

Skellefteå2022-10-20 06:00

Det börjar med att anhöriga till den 24-årige Skelleftebon ringer till polisen natten mot söndag. Mannen är utåtagerande, hotfull och han har tagit fram en kniv. Han misstänks även för misshandel. Det görs också försök att lugna ner honom.

24-åringen har även plockat fram en så kallad soft air gun-pistol, som är förvillande lik ett vanligt vapen.

När polisen anländer till fastigheten syns 24-åringen i ett fönster.

En polis berättar i ett PM:

”Vi hör ljud från ett fönster på övervåningen, någon ropar ”Kom då, snutjävlar!” och ”Jag är så jävla less på er!”. Jag ser sedan en person som gör en svepande rörelse med ett pistolliknande föremål ut mot vägen där polisbilen står. Det ser ut som personen har för avsikt att skjuta, alternativt skrämma oss.”

undefined
När polisen tog sig in fastigheten hittades air soft gun-pistolen, två knivar och en yxa. 24-åringen sitter nu häktad för fyra fall av grovt olaga hot mot tjänsteman (fyra poliser).

En annan polis beskriver:

”Han riktar föremålet mot mig, jag hör hur han trycker av avtryckaren. Det klickar flera gånger. Jag förstår då att en pistol har riktats mot mig. Vi tar skydd bakom bussen.”

Polisens insatsgrupp kallas till platsen, går in i bostaden och griper 24-åringen. I samband med gripandet avvänder polisen så kallad pepparsprej.

I bostaden hittar polisen air soft gun-vapnet, två knivar och en yxa på golvet.

På tisdagseftermiddagen häktades 24-åringen för fyra fall av grovt olaga hot mot tjänsteman.

I polisförhör förnekas brott, han säger att han inte riktat pistolen mot poliserna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!