Morsans återuppstår – blir lunch- och grillkombo

Klassiska lunchstället Morsans på Hedensbyn återuppstår. Med nya ägare – men i samma lokaler. ”Vi tycker om namnet, och när det hette Morsans hade det bra rykte”, säger nye ägaren Abdel Oudjama.

Förra ägaren Katarina Lundkvist vill fokusera på sin andra restaurang på Solbacken.

Förra ägaren Katarina Lundkvist vill fokusera på sin andra restaurang på Solbacken.

Foto: Daniel Eriksson (Arkivbild)

Skellefteå2020-03-06 20:00
undefined
Abdel Oudjama har drivit Kungsgrillen i sju år. Nu är han redo för två restauranger, och har därför köpt Hedensbyns Lunch & Catering.

Han driver redan Kungsgrillen på Kanalgatan, och är nu redo att driva två matställen samtidigt. Därför slog han till och köpte Hedensbyns Lunch & Catering.

– Vi vill ha fler kunder och högre omsättning. Det är ett bra läge här på industriområdet. Vi tänker på framtiden när det blir batterifabrik, så nu är det bra att satsa, säger Abdel Oudjama.

Han fick nycklarna förra fredagen och har drivit lunchrestaurangen sedan i måndags. Namnbytet genomförs nästa månad. Tre personer har nyanställts, vilket gör att han har åtta anställda sammanlagt om man räknar personalen vid Kungsgrillen.

undefined
Förra ägaren Katarina Lundkvist vill fokusera på sin andra restaurang på Solbacken.

Tidsbrist

Säljaren är Katarina Lundkvist, som har drivit restaurangen de senaste tre åren. Hon har samtidigt drivit Solbacken Restaurang & Café.

– Jag har inte tid att ha två restauranger, därför har jag sålt den. Jag vill satsa på en istället. Det är med blandade känslor som jag säljer, men jag tror verkligen det här kommer bli bra, säger hon.

För 14 år sedan öppnade Abdel Oudjama sin första restaurang som 26-åring i Arvidsjaur. Några år senare flyttade han till Norsjö där han också drev restaurang, för att 2010 köpa Mamma Mia på Prästbordet. Tre år senare köpte han Kungsgrillen som han har drivit sedan dess.

– De hade mest sallader och kebab då. Jag fixade pizza- och pastadelen. De hade ingen grill heller. Jag har lärt mig mycket och har fått bra erfarenhet.

undefined
Ahmed Miri är en av dem som har fått anställning vid nya Morsans.

Totalrenoverar

Enligt Karim Serbout, chefskock på nya Morsans, syns det redan att stället har bytt ägare med större utbud. Han berättar att det finns planer på att totalrenovera köket och göra det möjligt att erbjuda en à la carte-meny.

I dag finns ingen bestämd tidsplan, men de hoppas kunna genomföra satsningen efter sommaren.

– Här ute finns det inte pizza och grill i närheten. Vissa kanske tycker att det blir tråkigt att äta husmanskost dag efter dag. Det blir två koncept i ett med lunch och à la carte, säger Karim Serbout.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!