Elliott saknas fortfarande – nytt hopp sätts till semesterfirare

Elliott som försvann i november förra året är fortfarande försvunnen. Nu sätter Missing People nytt hopp till att de semesterfirare som besöker Västerbotten och Norrbotten i sommar ska få syn på något som tidigare missats.

Elliott försvann i november förra året. Missing People har registrerat minst 1000 mil i sökinsatser, och inräknat anhöriga tror Martin Persson att närmare 1500 mil avverkats i sökandet efter 20-åringen.

Elliott försvann i november förra året. Missing People har registrerat minst 1000 mil i sökinsatser, och inräknat anhöriga tror Martin Persson att närmare 1500 mil avverkats i sökandet efter 20-åringen.

Foto: Johanna Sandgren

Skellefteå2024-07-03 05:00

Sökinsatserna fortsätter efter försvunne Elliott. Trots flertalet sökinsatser har polisen och Missing People ännu inte hittat den bil som 20-åringen tros ha färdats i.

– Vi och polisen undrar fortfarande, var fan är bilen? Det är konstigt att en så stor bil kan försvinna, säger Martin Persson på Missing People som är ansvarig för sökinsatserna kring Elliotts försvinnande. 

Enligt honom är det ovanligt att någon försvinner så pass länge med en bil.

Nu sätter Missing People nytt hopp till semesterfirarna.

– Vi vill igen be allmänheten att hålla utkik efter den grå bilen. Det är den vi letar efter i första hand, säger Martin Persson. 

Elliott har varit försvunnen sedan den 28 november förra året. Vid tidpunkten för försvinnandet tros han ha färdats i en grå Volvo S80 årsmodell 2004 med registreringsnummer som börjar på WFH – den bil både Missing People och polisen vill hitta.

Försvinnandet förbryllar och frustrerar polisen. Enligt Stefan Lundström vid polisen finns inte resurser till att bara åka ut och söka, utan en konkret utgångspunkt krävs för att kunna krympa sökområdet.

– Hittar vi bara bilen tror jag att det finns goda förutsättningar för att hitta honom. Kanske någon som inte varit ute i sin sommarstuga på länge hittar den längs sin väg, eller någon bärplockare, säger Stefan Lundström.

undefined
Elliott, 20 år, försvann från Skellefteå tisdagen 28 november och saknas sedan dess. Anhöriga vill ha hjälp att hitta honom. Han färdas troligen i bilen på bilden, en mörkgrå Volvo, och spåren upphör i Jävre.

Den senaste positionen som går att koppla Elliott till är Jävre där hans mobiltelefon hann koppla upp till en mast innan den stängdes av. Då var klockan strax efter klockan 21.00. Det är dock inte en garanti för att Elliott befunnit sig på platsen utan den sista säkra iakttagelsen är när han lämnade jobbet vid 16-tiden.

– Vi vet inte vem han kan ha träffat eller vad han har gjort efter det. Jag lider oerhört med familjen. Det måste vara en mardröm, säger Stefan Lundström.

Elliotts mamma Anna Larsson är tacksam över hur Missing People hjälpt familjen att hålla uppe hoppet om att Elliott ska bli hittad, och att så många personer har hjälpt till i sökandet. 

– Vi känner att vi har Skelleftebornas stöd och är tacksamma över det. Samtidigt är det klart att det är tungt eftersom vi gick hela vintern och hoppades att bilen skulle bli hittad när snön smälte, säger Anna Larsson.

Har du sett Elliott?

Elliott sågs senast när han lämnade arbetet på tisdagen den 28 november.

Hans bil är en grå Volvo S80 årsmodell -04 som har ett registreringsnummer som börjar på WFH.

Senaste positionen som går att koppla till honom är Jävre vid klockan 21.00 den 28 november.

Tips och iakttagelser lämnas till polisen på telefonnummer 114 14.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!