Minderårig pojke erbjöds skjuts av okända män

Polisen i Skellefteå söker vittnesuppgifter efter en händelse på Mullbergsvägen i måndags, den 7 december. ”Vi behöver iakttagelser för att kunna komma vidare”, säger polisen Fredrik Tjernström.

Skellefteå 10 december 2020 14:20

Det var strax efter klockan 14.30 som en minderårig pojke promenerade längs Mullbergsvägen i riktning mot Kulturskolan. När han hade nått ungefär mitten på vägen ska två män, som färdades i motsatt riktning i en blå bil, ha stannat och sagt något till pojken.

Enligt polisen är det oklart exakt vad som hände på platsen, men det ska ha slutat med att männen erbjöd pojken skjuts, vilket han sa nej till. Männen körde då vidare i riktning mot Getbergsvägen. 

Det ska ha funnits andra personer i närheten och nu vill polisen komma i kontakt med vittnen till händelsen och personer som befunnit sig nära platsen när det hände. Polisen nås via 114 14.

Fredrik Tjernström vid Skelleftepolisen är en av dem som har hand om ärendet. Han säger att en polisanmälan är upprättad och att den enda brottsrubriceringen som går att använda är försök till människorov.

– Vi har hållit förhör med pojken, men vi behöver iakttagelser för att kunna komma vidare, det är därför vi går ut och frågar efter det, säger han. 

Har männen försökt tvinga honom in i bilen?

– Nej, han har fått en fråga, men de har inte varit ut ur bilen eller haft någon fysisk kontakt med honom, säger han. 

Han säger att de söker vittnen, personer som varit i rörelse då.

– Och om det är någon som känner igen sig, som har kört en blå bil och pratat med en ung pojke så är vi oerhört intresserade av att komma i kontakt med dem.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa