Överskottet på nästan 29 miljoner kronor beror främst på att ett överskott från 2017 på nästan 66 miljoner kronor stöttade verksamheten förra året.
Pengarna hoppas nämnden nu kunna ta med till 2019. De ska bland annat användas till omställning av verksamheten till digitala arbetssätt.
– Det finns alltid oförutsedda kostnader. Men det är positivt att äldreomsorgen går plus nu även om det handlar om småpengar i sammanhanget. Hela budgeten är på 2,4 miljarder kronor, säger Iosif Karambotis.
Samtliga verksamheter inom socialnämnden förutom stöd och service har plusresultat. Inom stöd och service går man minus nio miljoner kronor.
Detta trots att man har minskat antalet gruppbostäder med sammanlagt sex. Anledningen till det är bland annat att ett barn- och ungdomsboende öppnat i slutet av 2017.
Att gruppbostäderna minskar beror på en omställning som syftar, precis som inom äldreomsorgen, till att fler ska bo självständigt i ordinärt boende.
– Fler ska få chans och stöd att klara sig själva i högre grad. Det är också en önskan som många har, säger Iosif Karambotis.