Inne i ett vitt tält sitter Marita Isaksson med en gyros original framför sig.
– Den smakar suveränt. Den är nog fasen godare än den jag åt på Rhodos.
Maritas vän Vivan säger att hon saknar kantarelltoast och friterad camembert på Stadsfesten i år, de har gått runt och letat, men inte hittat någon vagn.
– Camembert vill man ha som dessert efter maten.
Josefine Lehtola sitter i skuggan mellan två matvagnar och njuter av langos, tillsammans med Simon Johansson som äter souvas.
– Det smakar jättegott, jag har längtat. Jag tycker att en bra langos ska vara precis såhär, med räkor, gräddfil, lök och ost. Den får tre av fem, det är ändå ett bra betyg, säger Josefine.
– Min souvas får 4 av 5 i betyg, säger Simon.
Vad hade krävts för en femma?
– Lite mer sås, då hade den varit en femma.
Åse Berggren är på besök från Florida, och provar på souvas för första gången.
– Jag tycker det är jättegott. Jag är uppvuxen med att äta renskav, men det här var också jättegott.
Jocke Johansson och Jimmy Marklund arbetar som ordningsvakter på Stadsfesten, och på lunchrasten passar de på att äta hamburgare från Rustique. Båda håller med om att maten är viktig på Stadsfesten.
– Det är en stor del av upplevelsen. Det är väl trevligt när det finns olika maträtter som man inte äter varje dag, säger Jimmy.
Ändå valde ni det man nog alltid kan få tag på i Skellefteå?
– Ja, men det är grymt gott, skrattar Jocke.