Marika Dahlin från Bergliden tog sin andra vaccindos redan i februari, men i hennes vaccinationsbevis står det att hon inte är fullvaccinerad.
Det här upptäckte hon i början av december när hon skulle gå och se Brolle och The Boppers i Sara kulturhus.
– Jag släpptes inte in i entrén. I stället blev jag 700 kronor fattigare och fick en egen stund framför tv:n, konstaterar hon.
Norran har tidigare berättat om Amanda Johansson från Ersmark, som nyligen fick ett felaktigt vaccinationsbevis. För henne var situationen omvänd: det stod att hon hade tagit tre doser – trots att hon egentligen bara har tagit en.
Ytterligare en läsare har hört av sig och berättat hur han hindrades från att gå ut på krogen med sitt hockeylag på grund av felaktigheter i sitt vaccinationsbevis.
– Det stod att jag bara har tagit en av två doser så jag fick åka hem när alla lagkamrater gick ut, säger han.
Ronny Lestander, vaccinsamordnare i Västerbotten, menar att det är den mänskliga faktorn som ligger bakom felen.
– Vi har gett över 472 000 doser i länet och det är väldigt, väldigt få som har fått felaktiga vaccinbevis. I de få fall som det har inträffat så beror det på den mänskliga faktorn. Vi har säkerhetssystem som ska upptäcka sådant men ibland slinker fel igenom, förklarar han.
Om man har fått ett felaktigt vaccinationsbevis ska man i första hand kontakta den hälsocentral eller vaccinationsmottagning där man har vaccinerat sig. Då kan felet åtgärdas.
– Det kanske var dumt och godtroget av mig att anta att uppgifterna i vaccinationsbeviset stämde. Jag borde ha dubbelkollat det. Men jag är i alla fall glad att jag inte skulle åka till Maldiverna, säger Marika Dahlin.