Man misstänks ha slagit kommunanställd på stadshuset

Mannen misstänks ha försökt stjäla en mobiltelefon från en kommunanställd – och sedan slagit personen. På måndagseftermiddagen häktades han, misstänkt för flera brott.

Händelsen utspelade sig på stadshuset i Skellefteå.

Händelsen utspelade sig på stadshuset i Skellefteå.

Foto: Lars Eriksson

Skellefteå2024-07-01 16:51

Händelsen utspelade sig i fredags, i stadshuset i centrala Skellefteå. Enligt Johann Kristiansson vid Skelleftepolisen hade mannen, som är i 35-årsåldern, försökt stjäla en mobiltelefon från en anställd i huset.

– Det var inte någon i receptionen, utan någon anställd som var på väg genom huset, säger Johann Kristiansson.

När mannen inte fick tag på telefonen ska han ha slagit den anställde. En stund senare greps mannen av polis och sedan i fredags har han suttit frihetsberövad. På måndagseftermiddagen häktades han vid Skellefteå tingsrätt.

Mannen misstänks för flera brott. Förutom händelsen på stadshuset, som rubriceras som försök till stöld och misshandel, är mannen även misstänkt för ytterligare brott. De misstänkta brotten inträffade vid en bensinmack i Skellefteå i slutet av maj och rubriceras som skadegörelse och försök till våld mot tjänsteman.

undefined
Mannen häktades vid Skellefteå tingsrätt på måndagseftermiddagen.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare och förekommer under flera avsnitt i belastningsregistret. Bland annat dömdes han till dagsböter i våras, för ringa stöld och våld mot tjänsteman.

Enligt en personutredning från Kriminalvården, som gjordes tidigare i år, dömdes mannen till rättspsykiatrisk vård i slutet av 2021. Han skrevs ut från den rättspsykiatriska vården i slutet av förra sommaren.                              

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!