Familjeföretag startar lunchrestaurang

Det har inte serverats lunch på travrestaurangen i Skellefteå på länge. När Jörgen Westerlund med familj tar över verksamheten blir det ändring på det. Med trav-tv och buffé hoppas de bland annat locka travintresserade och arbetare på söder.

Julia Rittola och Jörgen Westerlund serverar mat på sitt första travevenemang på V75 om ett par veckor.

Julia Rittola och Jörgen Westerlund serverar mat på sitt första travevenemang på V75 om ett par veckor.

Foto: Christoffer Åhlund

Skellefteå2020-09-22 10:30

Den 200 sittplatser stora restaurangen – med 120 ytterligare i den ”nya” restaurangdelen – ska till en början servera husmanskost. Det finns också planer på att installera en pizzaugn.

– Vi visar trav på alla tv-apparater, vi ska sätta upp fler än det finns nu. Man kan samlas här för att äta, spela och träffas. Det finns mycket travintresserat folk i stan. Sen finns det så många företag runtomkring, säger Jörgen Westerlund.

undefined
Restaurangchef Julia Rittola kommer arbeta i restaurangen med sin syster som just nu är mammaledig.

Efter att ha jobbat i många år som hjullastare på Rönnskärsverken har han länge varit sugen på att köpa en egen restaurang. Så pass sugen att han har varit nära att flytta söderut för att uppfylla drömmen, men i somras tog han över Kåge hamncafé.

– Så jag blir kvar i stan, och nu hittade jag det här stället. Det blir spännande på travdagar med jättestora lokaler, säger han.

undefined
Jörgen Westerlund ska modernisera köket innan öppning.

Han är själv uppvuxen vad han kallar ”en riktig travfamilj” och har ägt en egen travhäst. Hans 23-åriga dotter Julia Rittola, senast frisör på Salong Wikstens, blir restaurangchef.

– Jag började på Kåge hamncafé i somras. Det var kul så det här ska bli spännande. Det ska bli roligt att göra det här med familjen, säger hon, och nämner att systern och mamman ska också hjälpa till.

Det första evenemanget blir V75 den 3 oktober. På grund av pandemin är det endast öppet för ett slutet sällskap. Lunchrestaurangen drar igång senare i höst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!