Själva produktionen är rationell: Standardiserade moduler görs i fabriken utanför Piteå och körs med trailer till byggplatsen.
– Men sedan kan man välja mellan många uttryck, jag skulle säga att inget hus vi gjort är exakt kopia av något annat, säger affärsutvecklare Ellen Bäckman.
Fasaderna är ofta av trä. De kan vara paneler som är monterade på längden eller på tvären. De kan också bestå av lite slätare skivor.
– Dessutom kan vi göra putsade eller teglade fasader på plats, vilket kan passa bra i en tät stadsmiljö, säger Ellen Bäckman.
Till sist kan förstås fasaderna vara av olika färg. Omålat trä kan också ha olika behandling.
Lindbäcks brukar erbjuda färdiga lösningar i samråd med kunderna och tar då hjälp av arkitekter. Bolaget samarbetar med flera arkitektfirmor för att det ska bli variation.
– Jag skulle säga att det viktigaste kriteriet för bra arkitektur är att vi samspelar med platsen.
I Skellefteå gör Lindbäcks just nu två byggen och ytterligare två är på planeringsstadiet.
De som är i full gång är på Västra Erikslid och i kvarteret Frigg.
Vi stämmer träff på Västra Erikslid, intill OK-macken, där fyra hus håller på att slutföras. Totalt ska de inrymma 161 lägenheter, varav 51 ettor på 26-28 kvadratmeter, 72 tvåor på 44-49 kvm, 34 treor på 67 kvm och fyra fyror på 86 kvm.
De 314 husdelarna hade staplats och kommit under tak i början av november. Nu kan platschefen Adam Holmström visa runt i de två första husen. De ska överlämnas till kunden; Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) den sista maj, och sedan kan husen fyllas med hyresgäster.
Det är första gången jag är in i ett Lindbäcks-hus under byggnad, men troligen inte den sista eftersom dessa hus alltså ska bli rätt vanliga på Skellefteås byggen framöver.
Planlösningarna är de sedvanliga nu för tiden när man ska spara plats; kök och vardagsrum är i ett och hallen är liten.
Fönstren är stora och balkongdörrarna har glas ända ner till golvet. Väggar och inredning är vita.
Adam berättar att mycket var färdigt redan när delarna kom från Piteå. Badrum och köksinredning var helt klara. Fönstren var monterade liksom golvet av eklamell.
Spis, mikro, kyl och frys monteras i ett senare skede, eftersom det är känsligt för stötar.
Nu har vvs-personal dragit ledningar för vatten, avlopp, värme och ventilation fram till de olika lägenheterna och monterat ihop systemen.
När värmen har varit på i cirka sex veckor anses träet vara så torrt att man kan spackla i skarvarna där de olika modulerna har satts ihop. Sedan målas alla väggar och det läggs golv i korridorer och trapphus.
Utvändigt har fasaden satts på plats och snart kommer balkongerna. Alla lägenheter får balkong eller markterrass.
De två sista husen ligger senare i fas, de ska stå klara den sista augusti.
Det är relativt långa avstånd mellan husen, och de är något vinklade i förhållande till varandra. Från många lägenheter kan man få en ganska vid utsikt, mot exempelvis skogen, bensinstationen eller Klockardalen. Men vi är också in i lägenheter där man ser rakt på grannhusets vägg.
Adam Holmström har monterat hus på flera orter i Norr- och Västerbotten, och han tycker inte att de bygger tätare här på Västra Erikslid än någon annanstans.
Den fulla effekten på området kan dock inte ses ännu, eftersom grannen Magnolia också bygger hus, och de ligger senare i tid.