Allvarligt brott vid gångtunnel: Skelleftepolisen söker vittnen

En person misstänks ha utsatts för ett allvarligt brott vid en gång- och cykeltunnel på Anderstorp i Skellefteå på söndagskvällen. Nu söker polisen vittnen till händelsen, däribland en man som drog ett barn i en rullstol och som setts vid gångtunneln i samband med brottet.

Skelleftepolisen utreder ett misstänkt allvarligt brott vid en gång- och cykeltunnel på Anderstorp i Skellefteå på söndagskvällen. Polisen söker vittnen, däribland en man som drog ett barn i rullstol, som kan ha gjort viktiga iakttagelser.

Skelleftepolisen utreder ett misstänkt allvarligt brott vid en gång- och cykeltunnel på Anderstorp i Skellefteå på söndagskvällen. Polisen söker vittnen, däribland en man som drog ett barn i rullstol, som kan ha gjort viktiga iakttagelser.

Foto: Hans Berggren/Arkivbild TT

Skellefteå2024-09-06 12:00

Nyheten i korthet

  • Polisen i Skellefteå söker vittnen till ett allvarligt brott som inträffade vid en gång- och cykeltunnel på Anderstorp i Skellefteå på söndagskvällen den 1 september.
  • Polisen är bland annat intresserade av att komma i kontakt med en man som setts dra ett barn i rullstol vid tunneln under brottstiden.
  • Skelleftepolisen gör sällan denna typ av efterlysningar, vilket indikerar allvaret i denna brottsutredning.

Skelleftepolisen och åklagare vädjar alltså om allmänhetens hjälp efter en händelse vid en av gångtunnlarna på Anderstorp, på samma sida som det så kallade Tipshuset.

Brottstiden är på söndagskvällen den 1 september, mer vill inte polisen precisera.

– Det vi kan säga är att det handlar om ett brott mot en person och vi söker iakttagelser kring en man och en kvinna som befunnit sig på den här platsen, om man sett dessa och vad man har sett.

undefined
Det är kring det här området på Anderstorp som Skelleftepolisen söker vittnesuppgifter från söndagskvällen, då ett allvarligt brott ska ha inträffat intill gång- och cykeltunneln.

– Vi har också uppgifter som talar för att en annan person, en man som kört ett barn i en rullstol, befunnit sig på platsen vid tiden för händelsen och därmed kan vara ett vittne till hela eller delar av händelseförloppet. Den mannen vill vi få kontakt med, dennes uppgifter kan vara värdefulla för polisen, fortsätter Matilda Ruth vid polisen i Skellefteå.

Hon tillägger att polisen självklart även är intresserad av andra personers iakttagelser från gångtunneln och närliggande område på Anderstorp den aktuella söndagskvällen.

– Precis, vill inte bara låsa oss kring efterlysningen av mannen som drog ett barn i rullstol, påpekar Matilda Ruth.

Vilken typ av brott handlar det om, eftersom ni går ut med en efterlysning är det lätt att förstå att det handlar om en allvarlig händelse?

– Att polis och åklagare inte går ut med fler detaljer om själva brottsmisstanken och händelseförloppet beror på att vi inte vill leda några vittnen i en speciell riktning. Vi är intresserade av olika typer av iakttagelser, därför är det viktigt man inte låser sig med några specifika uppgifter som kan påverka ett vittne. Det råder ju dessutom förundersökningssekretess, svarar Matilda Ruth.

undefined
Brottsplatsen vid gång- och cykeltunneln på Anderstorp i Skellefteå. Händelsen inträffade på söndagskvällen, mer vill inte Skelleftepolisen och åklagare precisera för att inte vittnen ska påverkas.

Det innebär att polisen inte heller i nuläget går ut med några signalementsuppgifter på den misstänkte gärningspersonen.

Matilda Ruth vid polisen i Skellefteå vädjar alltså om att personer, som gjort iakttagelser i området på söndagskvällen som kan vara av intresse, ska ta kontakt med Skelleftepolisen.

Det är förhållandevis ovanligt att Skelleftepolisen själva tar initiativet till den här typen av efterlysningar, vilken förstärker bilden av allvaret kring den här brottsutredningen och polisens starka vilja att komma vidare i förundersökningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!