Behövde pengar till bostad – köpte knark i Skellefteå

Kvinnan var i akut behov av pengar för att skaffa en ny bostad. Då åkte hon till Skellefteå för att köpa amfetamin och satsa på narkotikahandel. Men nu ska hon istället åka in i fängelset.

Polisen stoppade kvinnans bilfärd och hittade nästan 200 gram amfetamin i fordonet, som hon köpt i Skellefteå. Hon säger att hon behövde pengar till en ny bostad.

Polisen stoppade kvinnans bilfärd och hittade nästan 200 gram amfetamin i fordonet, som hon köpt i Skellefteå. Hon säger att hon behövde pengar till en ny bostad.

Foto: Polisen/Arkivbild

Skellefteå2022-10-05 13:00

Vid rättegången berättade kvinnan, som är bosatt i Norrbotten, att hon åkte till Skellefteå för att köpa 200 gram amfetamin. Det skedde den 16 augusti i år.

När hon några timmar senare var på väg till hemmet stoppades hon i en poliskontroll och narkotikabrottet avslöjades.

Ur polisens PM:

”Jag ser att hon har något vitt paket i handen och att hon öppnar bildörren. Jag säger att hon ska sitta kvar, då kastar hon det hon har i handen under bilen. Hon kliver ut och jag säger till henne att stå till men hon lyssnar inte. Jag tvingas trycka upp henne mot bilen och belägga henne med handfängsel.”

Vid rättegången berättade hon alltså att hon var i behov av pengar för att skaffa en ny bostad, vilket innebar valet att köpa narkotika i Skellefteå för att sedan sälja denna vidare:

– Det var min avsikt att omedelbart sälja amfetaminet vidare i Luleå, där priset är högre.

Inledningsvis förnekade kvinnan brott i de första polisförhören, men efter en paus där hon samtalade med sin advokat kom erkännandet den 1 september.

– Jag betalade 16 000 kronor, jag vågar inte berätta vem jag köpte av eller var köpet gjordes, berättade hon.

Nu döms hon av Luleå tingsrätt för narkotikabrott till fängelse i ett år och två månader, vilket visar på ett relativt högt straffvärde för narkotikabrottet.

Gränsen för grovt brott när det gäller amfetamin går vid ett halvt kilo vilket innebär minst två års fängelse i normalfallet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!