Kvinna sexofredad under flygbussresa: ”Söker vittnen ”

Kvinnan sexofredades av en främmande man i samband med en flygbussresa in till Skellefteå centrum. Nu vädjar polisen Pär Miller om vittnesuppgifter, inte minst från två yngre kvinnor i 20-årsåldern som hjälpte brottsoffret.

Kvinnan blev sexofredad i samband med flygbussresan till Skellefteå. Nu söker Skelleftepolisen vittnen, inte minst två yngre kvinnor i 20-årsåldern som hjälpte offret.

Kvinnan blev sexofredad i samband med flygbussresan till Skellefteå. Nu söker Skelleftepolisen vittnen, inte minst två yngre kvinnor i 20-årsåldern som hjälpte offret.

Foto: Arkivbild/TT

Skellefteå2024-02-26 10:28

Det var i samband med att flygbussresa från Skellefteå Airport till Skellefteå centrum i fredags, mellan klockan 17.15 och 17.45, som det misstänkta sexbrottet inträffade.

– Den målsägande kvinnan och den man, som misstänks för brottet, satt intill varandra på den fullsatta flygbussen under resan in till Skellefteå. Under resan utsattes kvinnan för ett sexuellt ofredande av mannen, ofredandet pågick ett tag under resan. Kvinnan har aldrig träffat mannen förut, berättar Pär Miller vid Skelleftepolisen.

Nu söker polisen vittnen till händelsen.

– Alla vittnen är av intresse, men vi efterlyser speciellt två yngre kvinnor som bör vara i 20-årsåldern. De erbjöd kvinnan som utsattes för brottet att hon skulle få byta plats med dem. Det skedde i slutet av resan, kvinnan tackade nej till erbjudandet och strax senare kunde hon kliva av bussen. Direkt så gjorde hon en polisanmälan.

Vilken typ av sexofredande var det?

– Eftersom vi vill höra så många vittnen som möjligt kan jag inte lämna ut sådana detaljer, det kan påverka vittnena. Men vi är angelägna om att vittnen verkligen kontaktar Skelleftepolisen och berättar vad de sett och hört, svarar Pär Miller.

Hur reagerade kvinnan – och har ni någon misstänkt?

– Det var självklart en obehaglig händelse. Vi har haft inne en man i 40-årsåldern på förhör, han misstänks för brottet. Han förnekar brott, därför är det extra viktig att få in stödbevisning genom vittnesuppgifter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!