Krögaren stänger toppkrogen – flyttar till Skellefteå

Fram till och med den kommande vintersäsongen kommer topprestaurangen Björk i Hemavan ha stängt. Anledningen är att krögaren Ida Sundqvist börjar nytt jobb i Skellefteå. ”Vi har en fin säsong och det har varit superkul att driva Björk, men nu väntar nytt jobb för mig”, säger Ida Sundqvist.

Efter att ha drivit fjällrestaurangen Björk i Hemavan i ett år lämnar krögaren Ida Sundqvist för nytt jobb i Skellefteå.

Efter att ha drivit fjällrestaurangen Björk i Hemavan i ett år lämnar krögaren Ida Sundqvist för nytt jobb i Skellefteå.

Foto: VK/Arkivbild

Skellefteå2023-05-19 21:00

På uppdrag av Bayhill Group har kocken Ida Sundqvist stått för driften av Björk sedan i maj förra året. I fjol hade restaurangen öppet även delar av sommaren, men i år satsar Hemavan Alpint AB på den nya restaurangen Vide för sommarens gäster.

Hemavan Alpint AB söker nu en ny krögare till fjällrestaurangen uppe i skidbacken vid liften Hemavan Gondol. Marknadschef Pontus Lindh berättar att man söker en engagerad kock som vill vara med och utveckla restaurangens koncept.

– Vi är övertygade om att det finns ett intresse för uppdraget att driva Björk, säger Pontus Lindh.

undefined
Topprestaurang Björk öppnade i Hemavan 2015.

Han berättar att man söker en krögare med tidigare erfarenhet av att leda ett arbetslag och hoppas kunna presentera vem detta blir senast i september.

– Det finns många duktiga krögare i både Umeå och Skellefteå och vi hoppas att någon av dem är intresserade, säger Pontus Lindh.

undefined
Ida Sundkvist har tidigare jobbat som kock vid bland annat Rex, Pub Hundra (bilden) och Harlequin i Umeå.

För 31-åriga Ida Sundqvist, som har rötterna i Vilhelmina och bland annat jobbat som kock vid Rex, Pub Hundra och Harlequin i Umeå, väntar nu jobb vid restaurang La Cena i Skellefteå.

– Jag och Oliver Lundmark, som driver La Cena och deras vinbar, har jobbat tillsammans på Rex tidigare, så det ska bli kul att vara där, säger Ida Sundqvist.

Restaurang Björk öppnade i Hemavan 2015 och har plats för cirka 70 matgäster.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!