Förra året stängde växlingsbutiken Svea Exchange sin verksamhet efter sex år i lokalen mellan Fotvizon och Bastard Burgers.
Sedan dess har fastighetsägaren varit på jakt efter en ny hyresgäst och nu står det klart att det blir Bastard Burgers som tar över lokalen och fördubblar sin yta.
– Vi har helt enkelt ett behov av fler sittplatser. Speciellt under corona då det är väldigt begränsat med sittplatser. Vi har sett att det ofta är fullt, så när den här lokalen dök upp kändes det smidigt att bygga ut, säger Simon Wanler.
Den utökade restaurangytan ska framförallt användas till nya sittplatser men även utökad bakyta och förvaring som i dag finns i nere i källaren.
Fördubblingen innebär att restaurangen får kapacitet för cirka 90 sittplatser när pandemin är över. Även uteserveringen fördubblas i yta.
– Där blir det mellan 40 och 50 sittplatser totalt. En process är inledd hos kommunen om det.
Idén om utökningen kom när vd:n besökte Skellefterestaurangen under en hel dag.
– Jag såg dels hur jobbigt det var för personalen att springa i trappen men också hur mycket folk som fick vända i dörren då det var fullt. Det här känns skitkul, säger Simon Wanler.
Bastard Burgers får tillträde till Svea Exchange-lokalen i april och hoppas att lokalen ska vara redo att ta emot gäster nu i sommar.
– Byggplanen har precis blivit godkänd. Fastighetsägaren är med och satsar ekonomiskt. Det finns ingen tidsplan men det är inget jätteingrepp med ventilationer som ska göras utan mer iordningställning av ytskiktet. Det borde inte ta så lång tid.
Just nu arbetar nio personer i restaurangen. Simon Wanler räknar med nyanställningar efter nysatsningen.
– Definitivt. Speciellt när vi får fler besökare. Men det är svårt att veta när det blir en vändning med pandemin. Vi hoppas och räknar med att det blir normalare till hösten.
Hur har ni klarat er under pandemin?
– Det har känts av att vår bransch är drabbad, men vi har klarat oss bra för att att vara i den här branschen om man säger så. Dels med hämtmat och sedan utkörning som har ökat enormt på ett års tid. Det har såklart hjälpt till, säger Simon Wanler.