Ckala flyttar upp från källaren

Efter ett par år i en källarlokal på Älvsbacka är Ckala redo att skala upp. Delikatessbutiken flyttar in i en ny lokal på gågatan nu i helgen. ”Det känns jättekul”, säger delägaren Gabriella Marklund.

Patrik Broström och Gabriella Marklund började med ost- och charkprovningar i slutet av 10-talet. Nu driver de delikatessbutiken Ckala.

Patrik Broström och Gabriella Marklund började med ost- och charkprovningar i slutet av 10-talet. Nu driver de delikatessbutiken Ckala.

Foto: Christoffer Åhlund

Skellefteå2022-06-14 21:30

Hon driver butiken tillsammans med sambon Patrik Broström. Paret tog över lokalen, där Klinik No 33 tidigare huserade, den 1 juni och öppnar dörrarna nu till helgen.

– Vi har målat väggar, fixat hyllinredning. Det har gått över förväntan, vi ligger före tidsschemat än så länge, berättar Patrik.

undefined
”Det är alltid spännande, ett pirr i magen”, säger Patrik Broström om att starta ett nytt bolag.

Butiken öppnade för två och ett halvt år sedan i en källarlokal på Älvsbacka. Innan dess erbjöd paret ost- och charkprovningar hemma och hos kunder. 

– Vi satt hemma och spånade en kväll om det här med provningar. Det ena gav det andra och nu är vi här, säger Patrik.

– Vi började köpa in marmelad, honungsburkar och annat som vi sålde hemifrån och hade med oss på provningarna. Så höll vi på. Sen fortsatte vi utöka med kaffe och tesorter, berättar Gabriella.

undefined
”Jag ser det här som ett nöje”, säger Gabriella Marklund, som ska driva butiken parallellt med att arbeta på lasarettet.

De första bokstäverna i barnens namn bildar ordet Ckala, som fick bli namn på butiken. Konceptet är att köpa in kolonialvaror som inte finns på vanliga mataffärer.

Båda fortsätter arbeta på sina respektive jobb och butiken är än så länge mer som en hobby. Han sköter provningarna medan hon driver butiken.

– Jag arbetar på lasarettet på städet. Jag har gått ner mer och mer i tid. Om jag börjar sex på morgonen framöver så kommer jag kunna sluta tio. Efter det kan jag öppna upp butiken, säger Gabriella.

– Jag jobbar i delikatessen på Ica Kvantum. Jag har fått det här intresset från jobbet, jag har blivit lite av en ostnörd, säger Patrik. 

undefined
Ckala öppnade samtidigt som pandemin bröt ut. ”Att det gick så pass bra trots coronan gör att vi vågar satsa nu”, berättar Patrik Broström.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!