Ny strandrestaurang öppnar vid Falkträskbadet

Snart slår ett snabbkäkshak upp portarna vid Falkträskbadet i Skellefteå. I en liten blå container kommer det att serveras hamburgare, pommes, sallad, glass och dryck i sommar.

Devrim och Salih Oktay på pizzeria Viking. ”Jag gillar utmaningar”, säger Salih Oktay om att få plats med så mycket som möjligt i den lilla containern.

Devrim och Salih Oktay på pizzeria Viking. ”Jag gillar utmaningar”, säger Salih Oktay om att få plats med så mycket som möjligt i den lilla containern.

Foto: Petra Länsman

Skellefteå2024-05-31 09:00

Norran träffar Devrim Oktay från Pizzeria Viking på plats vid Falkträskbadet. På grässlänten ner mot bryggan ligger några soldyrkare och njuter i högsommarvärmen. Men Devrim är inte här för att bada. Han väntar – på en container.

– Vi kommer att öppna en liten grill här. Vi kommer att sälja hamburgare, pommes, färdiga sallader, dricka och glass. Det kanske blir lite försäljning av pizzabitar också, säger Devrim Oktay.

Det är Pizzeria Viking som ligger bakom starten av den nya grillen. Devrims pappa Salih Oktay var den som tog kontakt med fritidsnämnden om att ta över driften vid Falkträsket. 

undefined
En traktor placerar containern på rätt plats.
undefined
Mitt i högsommarvärmen samlas badsugna Skelleftebor på Falkträskbadet. Snart kommer man att kunna handla enklare måltider här.

– Vi hoppas kunna öka utbudet av mat. Vi gör så gott vi kan, men det är begränsat med utrymme i containern, säger Salih Oktay.

– Jag gillar utmaningar, fortsätter han med ett skratt.

Han har stora planer för verksamheten vid Falkträskbadet.

– Överskottet ska gå till ungdomar som idrottar och som har svårt att betala medlemsavgifter eller material, säger Salih Oktay.

Det är något han har brunnit för länge. I 20 år har hans pizzeria stöttat olika idrottsföreningar och deras medlemmar. 

– Jag brinner för idrott och barn som har det svårt, förklarar han. 

undefined
Devrim och Salih Oktay på pizzeria Viking. ”Jag gillar utmaningar”, säger Salih Oktay om att få plats med så mycket som möjligt i den lilla containern.

Mikael Wiklund, vid Fritidsförvaltningen i Skellefteå kommun, är också på plats vid Falkträskbadet. Kiosken som tidigare hade fikaförsäljning vid badet drabbades av många inbrott. Därför tittade man efter en annan lösning.

– Vi stängde kiosken och fattade beslut om att använda en container istället. Sedan dess har det inte varit några inbrott, säger Mikael Wiklund.

Planen är att Pizzeria Viking ska kunna öppna för badgäster redan nästa vecka. Den sjätte juni ska serveringen vara igång.

– Det är min syster Melissa som ska driva stället. Hon går i ettan på gymnasiet. Hon är ganska driftig, säger Devrim Oktay.

undefined
Snart öppnar en sommarservering på Falkträsket – i en blå container. Devrim Oktay från Pizzeria Viking var på plats för att se när containern kom på plats under onsdagen.
undefined
På torsdag den 6 juni kommer restaurangen att slå upp portarna för besökare. ”Det känns spännande”, säger Devrim Oktay från Pizzeria Viking.

Så plötsligt kommer en lastbil lastad – med en blå container. Traktorn lyfter varsamt ner containern från lastbilsflaket och placerar den intill parkeringen. Devrim tittar på med förväntan.

– Det känns spännande. Vi hoppas att det blir en solig sommar och att de kommer många barn och vuxna. Det vore roligt, säger Devrim Oktay. 

Reaktionerna på beskedet har inte låtit vänta på sig.

– Jättemånga har hört av sig och varit positiva. Det känns jättekul, säger Salih Oktay.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!