Restaurangen öppnar samtidigt som badet i mitten av juni och håller öppet till mitten av augusti. Inga större förändringar genomförs med menyn även om Jani Gjoliku vill sätta sin prägel på maten.
– Det blir klassisk grill som tidigare med glass och fika. Men vi ska ha lite extra medelhavsinspirerad souvlaki i grekisk stil på grillen. Det blir det lite alternativ som fruktsallad, berättar han.
Han planerar temakvällar för såväl turister som lokalinvånare med buffé och underhållning.
– Vi ska köra pizzabuffé, grekisk buffé, italiensk buffé. Vi får se hur ofta det blir, kanske två gånger i veckan, men inget är bestämt.
Jani Gjoliku har bott i Skellefteå i 13 år och arbetat som kock i två decennier.
– Jag har arbetat som kock på några olika restauranger. Just nu jobbar jag på måltidsenheten. Jag har också varit kock i Grekland.
Han bor här med sin familj och känner att det är rätt tid att starta eget.
– Barnen har blivit lite större så nu finns det tid. Jag har tagit tjänstledigt över sommaren. Det känns jättebra.
Vill du driva restaurang även vintertid?
– Man vet aldrig. Målet är kanske att fortsätta med något annat men vi får se. Jag tar ett steg i taget, säger Jani Gjoliku.
Det var i september förra året som MacKenzie Food AB, som även drev travrestaurangen och hamnkaféet i Kåge, försattes i konkurs. Pandemin angavs vara den största orsaken.