I helgen lämnade den populära restaurangen Wa Sushi sina lokaler på Nygatan. Restaurangen tackade i veckan alla sina kunder på sina sociala medier.
”Vi vill ge de nya ägarna alla våra varmaste lyckönskningar och önskar dem samma varma mottagande som vi fick”, skriver de på sin Facebooksida.
Lokalerna är nu köpta av Kaj Eman som planerar att öppna sin egen restaurang vid namn Asia. Just nu jobbar Kaj som stafettläkare i Skellefteå.
– Vi ska ha thaimat och sushi. Vi kommer att ha lunchbuféer mellan 11.00 och 14.00. Sedan kan man beställa och hämta mat. Vi kommer också ha catering för de som kanske vill ha hemmafest. Vi får se om vi samarbetar med Foodora om hemkörning också, säger han.
Kaj Eman kommer ursprungligen från Thailand men har bott i Sverige i 20 år. Han berättar att flera av Kajs thailändska vänner kommer att laga maten på restaurangen.
– De lagar mat precis som jag vill ha den och som den smakar i Thailand. Jag vill inte anpassa thaimaten så att det blir någonting annat. Vi kan minska hur stark den är men konsistensen ska vara precis som thaimat och ingenting annat, säger han.
Lokalen håller på att renoveras och planen är att öppna i början av april. Kajs plan är att driva restaurangen samtidigt som han jobbar som stafettläkare. Han har aldrig jobbat på restaurang förut.
– Min syster har haft en restaurang. Vi är tretton syskon i min familj och de var jätteduktiga på att laga mat. Jag kommer från en jättefattig familj. De har lagat mat hela tiden och jag tycker mat är roligt. Även fast jag blev läkare så var jag säker på att jag skulle öppna upp restaurang ändå, säger han.
Kommer du att hinna med att driva Asia när du jobbar som stafettläkare?
– Jag tycker om vårt team och vi har planerat det här ganska länge och jobbat tillsammans. Jag litar på dem och de litar på mig. När de kommer igång så kommer det rulla på, säger han och fortsätter:
– Det är min personal som kommer jobba och sedan kommer jag att komma in och stämma av med dem på kvällen innan jag åker hem.
Ni öppnar en restaurang under en lågkonjunktur. Finns det någon rädsla inför det?
– Vi har planerat det här jättelänge. Jag förstår att det är lågkonjunktur men om man har bra mat och bra service så tror jag att man kan klara det, säger Kaj Edman.