Hooja till Skellefteå – spelar på Summertime

Succéduon Hooja är klara för Skellefteå. Nästa sommar spelar de på Summertime Music & Life Festival på Norrvalla.

Konsert med Hooja och DJ Mårdhund, Lokverkstan, Motala

Konsert med Hooja och DJ Mårdhund, Lokverkstan, Motala

Foto: Lovisa Lindstrand

Skellefteå2023-12-20 10:04

Hooja gjorde storsuccé när de besökte den första upplagan av Summertime för ett par år sedan. Nykomlingarnas konsert blev omtalad bland besökarna och drog en betydligt större publik än superstjärnan Zara Larsson. Nu kommer duon tillbaka till festivalen då de intar stora scenen på fredagskvällen den 28 juni. 

Musikduon har i intervjuer nämnt förra framträdandet på Summertime som en höjdpunkt i karriären.

– När man tänker tillbaka så stack nog Skelleftespelningen ut, sa Hooja till VK i somras.

Hooja gör också en spelning i hemlänet Norrbotten nästa sommar, då de spelar på Södra Hamnplan i Luleå kvällen efter uppträdandet i Skellefteå. Där utlovar duon en jättekonsert.

Hooja vann pris som årets grupp på P3 Guld tidigare i år. De var också nominerade som årets nykomling på Grammisgalan. De har också hunnit lansera sitt eget mobilspel och ölsort. Deras största hit ”Banan Melon Kiwi & Citron” har 45 miljoner strömningar på Spotify.

Duon blev den mest önskade artisten under årets Musikhjälpen i SVT och SR. 

Älgen som duon har tagit med sig på turné – och på röda mattan – fälldes väst om Skellefteå och stoppades upp i Boliden. 

Summertime Music & Life Festival anordnas på Norrvallas idrottsområde mellan den 27 och 30 juni 2024. Sedan tidigare är popstjärnan Molly Sandén och rapparen Asme klara för festivalen.                      

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!