Katt saknas efter villabranden

Det är oklart vad som orsakade den kraftiga villabranden på Tuvan i lördags. Polisen misstänker inget brott och ingen person kom till skada – men en katt saknas efter branden.

Huset gick inte att rädda. Så här såg det ut på söndagskvällen.

Huset gick inte att rädda. Så här såg det ut på söndagskvällen.

Foto: Melker Westerberg

Skellefteå2024-07-01 18:00

Det var strax efter klockan 13.30 på lördagen som larmet kom in till SOS Alarm. Branden hade uppstått i en villa på Tuvan, strax utanför Skellefteå.

Det var stort pådrag vid platsen under lördagen. Brandbekämpningen pågick i flera timmar och var väldigt komplicerad, delvis på grund av den kraftiga vinden.

Huset gick inte att rädda.

– Det har varit en ganska komplicerad insats, där vi har en träbyggnad som brinner och vi har en kraftig vind som hela tiden piskar på branden, sa Daniel Andersson, brandmästare vid räddningstjänsten i Skellefteå, på lördagskvällen.

undefined
Tio enheter från räddningstjänsten bekämpade branden.

Branden ska ha börjat på vinden, men brandorsaken är oklar. Polisen misstänker inget brott.

– Teknikerna har varit där och man har dokumenterat platsen. Det finns ingen misstanke om brott, sa Johann Kristiansson vid Skelleftepolisen på måndagseftermiddagen.

Under söndagen var räddningstjänsten på plats vid den nedbrunna fastigheten med jämna mellanrum för att blöta på. Även under måndagen åkte räddningstjänsten dit.

– Men då behövde vi inte blöta på, bland annat eftersom det hade regnat. Men vi kollade så allt såg lugnt ut, säger Markus Hällgren vid räddningstjänsten i Skellefteå.

Ingen person kom till skada i samband med branden, men på måndagseftermiddagen saknades fortfarande en katt.

– Katten har inte hittats. Vi vet inte om den klarat sig eller inte, säger Markus Hällgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!