”Julhoppet” – en julshow som vill sprida glädje

Shervin Ahmadzadeh och David Marklund arrangerar ”Julhoppet” – en julshow med lokala profiler.
Shervin Ahmadzadeh och David Marklund arrangerar ”Julhoppet” – en julshow med lokala profiler.

På julafton är det premiär på norran.se för ”Julhoppet” – en lokal julshow som vill sprida ljus och värme i vintermörkret. ”Många lokala profiler är med och vi vill visa på allt fint som händer i vår region”, säger Shervin Ahmadzadeh som ligger bakom initiativet tillsammans med och David Marklund.

Skellefteå 21 december 2020 16:00

Showen kan närmast beskrivas som en smällkaramell fylld av glädje och framtidstro. Sång och musik blandas med berättelser, lokalhistoria, teater och julhälsningar och totalt deltar över 20 föreningar och privatpersoner. 

Författaren Stina Jackson, fotbollsprofilen Hanna Marklund, politikern Felicia Lundmark, legofantasten Hans Brettschneider och musikern Rut Sandbladh är några som deltar och även Skellefteå Stadsmission och Västerbottensteatern medverkar.

– Syftet är att visa upp de goda krafterna som verkar för en ljusare framtid för alla skelleftebor. Vi hoppas också kunna motverka den ofrivilliga ensamheten, säger Shervin Ahmadzadeh.

– Det har varit bra uppslutning, även om coronarestriktionerna gjort att vi fått göra en del justeringar. Men det kommer att bli en bra mix, säger David Marklund.

Hur fick ni idén?
– Vi ville testa om vi kan nyttja ensamhet för att bygga upp ett program då pandemin inte tillåter att människor samlas. Så det känns bra att vi kunnat skapa en lokal julshow, ett bevis på att inget är omöjligt, säger Shervin Ahmadzadeh.

Kan det bli en ny tradition?
– Ja, förhoppningen är att vi nästa år kan sända live och även ha en lokal julvärd.

Julshowen ser du på norran.se på julafton från klockan 9.00. Den kommer att kunna ses under hela julen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa