Juicebruket lägger ned: ”Pandemin blev för tuff”

Juicebruket, som drivit restaurang på Nygatan och foodtruck, lägger ner sin verksamhet. Huvudanledningen är pandemin. ”Det blev för tufft”, säger Susanne Wannehav.

Susanne Wannehav öppnade Juicebruket tillsammans med dottern Alva Holmqvist.

Susanne Wannehav öppnade Juicebruket tillsammans med dottern Alva Holmqvist.

Foto: Christoffer Åhlund

Skellefteå2021-08-10 19:00

Hon öppnade restaurangen på Nygatan 57 tillsammans med sin dotter Alva Holmqvist strax före pandemin slog till. De sålde juicer, smoothies, raw food-fika och ”flexitarianska” salladsalternativ. 

I oktober 2020 meddelade duon att restaurangen stängde och att verksamheten istället flyttade ut i en matvagn. Nu är vagnen ute till försäljning.

– Juicebruket som det koncept vi har drivit hittills, det stänger vi nu. Vi vet inte om vi vill göra det i någon annan form i framtiden, säger Susanne Wannehav.

Hon beskriver början som fantastisk, men säger att kundunderlaget blev för svagt under coronakrisen.

– Det är klart att det har påverkat våra kundgrupper, alla restriktioner och så. Det blir svårt när våra kunder inte jobbar på stan, den andra vågen blev för tuff både personligt och ekonomiskt. Det är huvudskälet, men sedan har vi privata skäl till det här också. 

Susanne Wannehav vill tacka alla kunder som har tittat förbi.

– De har varit fantastiska. Det var jätteroligt att vi togs emot så himla väl och att vi fick så mycket stöd. På våren och fram till sommaren var det så härligt, responsen var över förväntan. 

Vad ska ni göra härnäst?

– Vi har inte riktigt bestämt oss. Jag kommer att gå en kurs i raw food-bakverk, sen får vi se om jag kan göra någonting kring raw food. Kanske som återförsäljare, ha kurser eller som inspiration. Hitta ett koncept som inte är lika sårbart för yttre påfrestningar, säger Susanne Wannehav.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!